Antena 3 CNN Actualitate Încă cinci oameni au murit din cauza virusului AH1N1 în România. Numărul total al deceselor a ajuns la 58

Încă cinci oameni au murit din cauza virusului AH1N1 în România. Numărul total al deceselor a ajuns la 58

Încă cinci oameni au murit din cauza virusului AH1N1 în România. Numărul total al deceselor a ajuns la 58
Sursa foto: gripa
31 Dec 2009   •   17:30

Gripa AH1N1 continuă să facă victime în România. Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că alte cinci persoane au murit din cauza gripei noi. Numărul total al deceselor a ajuns la 58 în ultima zi a anului.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul AH1N1 a ajuns la 5.680. "În ultimele 24 de ore, s-au confirmat 54 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi s-au înregistrat 5 decese, în cazul unor persoane care prezentau factori de risc. Până în acest moment, numărul total al cazurilor de îmbolnăvire se ridică la 5.680, din care 58 cu deces", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Noile cazuri confirmate în ultimele 24 ore sunt în judeţele: Alba , Arad , Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea, Bucureşti şi Ilfov.


Cu toate că numărul deceselor se înmulţeşte îngrijorător, cei mai mulţi români refuză vacinarea. La nivel european, au fost vaccinate contra gripei A/H1N1 peste 28 de milioane de persoane, dintre care 218.000 de gravide, iar în unele ţări epidemia de gripă nouă a luat sfârşit. Este şi cazul Olandei, unde numărul cazurilor de infecţii a scăzut sub pragul de epidemie.
Potrivit oficialilor citaţi de AFP, prima pandemie gripală a secolului XXI, care a generat o mobilizare mondială, pare a fi mai puţin periculoasă decât se anticipase. Cu toate acestea, virusul, care nu este "atât de mortal precum cel al gripei aviare", a provocat moartea a unui număr mare de oameni la nivel mondial. Numai în Statele Unite, pandemia a ucis "circa 10.000 de persoane, dintre care 1.100 de copii şi 7.500 de tineri".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close