Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de vegetaţie uscată şi pădure, în apropierea Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş

Incendiu de vegetaţie uscată şi pădure, în apropierea Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş

Incendiu de vegetaţie uscată şi pădure, în apropierea Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Iul 2012   •   21:22

Un incendiu de vegetaţie uscată şi pădure de răşinoase a izbucnit, marţi, la limita dintre judeţele Harghita şi Neamţ, în apropierea Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş, informează Mediafax. Aproximativ 30 de persoane inervin pentru localizarea acestuia.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a afirmat că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de un hectar, cu pericol de propagare la pădurea martură din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş.
   
"Arde un hectar acoperit cu vegetaţie uscată şi cu puieţi de molid din regenerare naturală şi resturi de exploatare forestieră. Există pericol de propagare la pădurea din apropiere şi momentan se acţionează pentru localizare", a spus Alina Ciobotariu.
   
Potrivit sursei citate, terenul care arde este în proprietate privată, aflat în imediata vecinătate a Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş, incendiul manifestându-se în zona Piatra "Gyilkos", accesibilă pe drumul forestier Pârâul Oii, care face legătura între Gheorgheni şi Lacu Roşu.
   
Pentru localizarea incendiului intervin zece pompieri de la Detaşamentul Gheorgheni, trei jandarmi montani, două persoane de la Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş, un pădurar de la Ocolul Silvic Tulgheş şi mai mulţi civili harghiteni.
   
Dat fiind faptul că zona se află la graniţa dintre judeţele Harghita şi Neamţ, la intervenţie mai participă zece pompieri şi patru poliţişti din Neamţ. Terenul este greu accesibil, situat la o altitudine de 1.400 de metri, într-o zonă stâncoasă.


×
Subiecte în articol: incendiu de vegetatie padure incendiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close