Antena 3 CNN Actualitate Incendiu major în Buzău! S-a transmis mesaj RO-Alert | Prefectul județului: "Sunt în contact cu Raed Arafat. Am cerut resurse suplimentare"

Incendiu major în Buzău! S-a transmis mesaj RO-Alert | Prefectul județului: "Sunt în contact cu Raed Arafat. Am cerut resurse suplimentare"

Un incendiu puternic a izbucnit, în urmă cu puțin timp, în zona industrială a orașului Buzău. Locuitorii au primit mesaj de avertizare RO-Alert. Prefectul județului a făcut precizări la Antena 3.

Incendiu major în Buzău! S-a transmis mesaj RO-Alert | Prefectul județului: "Sunt în contact cu Raed Arafat. Am cerut resurse suplimentare"
de Mia Lungu    |    20 Iun 2022   •   19:21

Update 20.30 Incendiul de la halele din Buzău este localizat pe o suprafață de 2000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pîrvu.

„La acest moment, incendiul este localizat pe o suprafață actuală de 2000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative aflate la locul de manifestare intervin pentru stingerea incendiului”, anunță Vlăduț Pîrvu.

Update 19.40 Incendiu produs la 2 hale industriale s-a extins ulterior la alte 2 hale, din municipiu  Arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață min. 3000 mp. 

În prima fază, la fața locului au fost alocate 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD. Din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu alte 3 mașini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR), 1 autoscară de la ISU VN și 1 autospecială CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU). 

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău. 

Pana la acest moment, nu au fost raportate victime. Misiunea este în dinamică.

Ştirea iniţială

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a cuprins deșeuri de mase plastice la o societate din zona industrială a Buzăului, la câteva sute de metri de case.

"Incendiul este aproape de zona Silozului Nord, peste Stradă Aurel Vlaicu, în cartierul Mihai Viteazu. Se manifestă foarte puternic. ISU Buzău a cerut resurse suplimentare. Sunt fost în contact cu domnul Raed Arafat. A fost oprită alimentarea cu curent electric. Forțele acționează pentru stingere", a precizat, la Antena 3, prefectul județului, Daniel Țiclea.

"Am solicitat deocamdată toate resursele ISU din județul Buzău. Deocamdată nu știm să fie vreo persoană afectată. Sunt în contact permanent cu domnul Raed Arafat", a mai spus acesta.

Ard violent și cu degajari mari de fum două hale, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, în care se află depozitate deșeuri de mase plastice.

La față locului au intervenit 4 autospeciale de stingere, o cisternă, descarcerarea, o ambulanță SMURD.

Din cauza fumului în cantități mari ce poate afecta siguranța cetățenilor a fost transmis mesaj RO-Alert pentru zona respectivă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Buzau incendiu prefect
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close