Antena 3 CNN Actualitate Încep reparaţiile la Maternitatea Giuleşti. Sute de mii de euro pentru renovare şi aparatură medicală performantă (VIDEO)

Încep reparaţiile la Maternitatea Giuleşti. Sute de mii de euro pentru renovare şi aparatură medicală performantă (VIDEO)

Încep reparaţiile la Maternitatea Giuleşti. Sute de mii de euro pentru renovare şi aparatură medicală performantă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Aug 2010   •   12:08

De luni, încep reparaţiile la Maternitatea Giuleşti! Sute de mii de euro vor fi cheltuite atât pentru refacerea salonului distrus de flăcări, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă. Şi tot luni un prim raport cu privire la incendiul de la maternitatea Giuleşti va fi prezentat de primarul Sorin Oprescu.

Muncitorii vor avea mult de lucru. Căldura de 200 de grade Celsius a topit tot: de la prize şi cabluri la aparatură electrică şi echipament sanitar. Pereţii au fost şi ei deterioraţi de fumul gros.

Primăria Capitalei a anunţat că toate instalaţiile distruse vor fi reparate, se vor instala senzori de fum, iar sistemul de aer condiţionat va fi înlocuit cu unul performant.

Între timp, edilul Sorin Oprescu avertizează că vinovaţii de moartea celor cinci bebeluşi nu vor scăpa nepedepsiţi:

Până la finalizarea anchetei, conducerea maternităţii a fost suspendată. Spitalul are acum ca director interimar pe medicul primar anestezist Victoria Nicolau.

Resturile aparaturii medicale ridicate din salonul de terapie intensivă au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare Minieră Petroşani pentru expertiză. Raportul va fi gata în aproape două săptămâni.

Numai pentru refacerea sălii de terapie intensivă, se vor cheltui aproape 60.000 de euro. Valoarea finală a costurile se ridică însă la sute de mii de euro, deoarece municipalitatea trebuie să aloce bani şi pentru aparatură medicală.



Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close