Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cât a costat Eurovision 2017. Sumele astronomice cheltuite pentru organizarea evenimentului de la Kiev

Cât a costat Eurovision 2017. Sumele astronomice cheltuite pentru organizarea evenimentului de la Kiev

Cât a costat Eurovision 2017. Sumele astronomice cheltuite pentru organizarea evenimentului de la Kiev
Sursa foto: Foto: Eurovision Song Contest/Facebook
30 Mai 2017   •   16:12

Costurile de producţie pentru Eurovision 2017 sunt cu adevărat astronomice, o investigaţie recentă scoţând la iveală cât s-a investit în realizarea evenimentului, scrie adevarul.ro.

Portugalia şi-a câştigat dreptul de a organiza concursul Eurovision pentru anul 2018, dar trebuie să ţină seama că odată cu responsabilităţile vin şi costuri uriaşe. O investigaţie a costurilor Eurovision 2017, concurs ţinut în Ucraina, prezentată de site-ul wiwibloggs, a arătat că suma de bani investită în show este cu adevărat mare.

Astfel, la final, costul total pentru Eurovision 2017 a fost de 18,5 milioane de euro. De altfel, în august 2016, EBU, organizatorul campionatului european al cântecului, stabilise un buget de 15 milioane de euro, dar cu timpul acesta a crescut şi chiar a fost depăşit.

„Nota de plată“ pentru Eurovision 2017 a fost dezvăluită printr-o investigaţie realizată de postul de televiziune ucrainean Channel 24, care s-a folosit de sistemul ProZorro pentru a afla cheltuielile publice în acest sens.

Vezi pe larg cât s-a plătit pentru fiecare serviciu în parte.
 

×
Subiecte în articol: Eurovision 2017 Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close