Antena 3 CNN Actualitate Inedit O biserică celebră din Iași provoacă panică. Ce simt cei care îndrăznesc să-i treacă pragul

O biserică celebră din Iași provoacă panică. Ce simt cei care îndrăznesc să-i treacă pragul

O biserică celebră din Iași provoacă panică. Ce simt cei care îndrăznesc să-i treacă pragul
Sursa foto: Foto: bzi.ro
02 Mai 2017   •   10:48

Deși este una dintre cele mai interesante și valoroase edificii de cult din apropierea orașului Iași, Biserica Sfântul Nicolae, veche de două secole și jumătate și monument de patrimoniu, a ajuns într-o stare avansată de degradare.

„Este grav ce se intampla cu aceasta biserica, aflata pe lista celor de patrimoniu si care are o valoare istorica extrem de importanta. Mai mult, aici nu au mai fost alocate fonduri din anul 2015 iar, prin faptul ca nu s-a aprobat (pentru anul 2017 - n.r.) Planul National de Restaurare 'PNR' , Biserica Sfantul Nicolae din localitatea Holboca, deoarece despre aceasta vorbim, risca sa se degradeze iremediabil. Aici e nevoie de o reluare rapida a lucrarilor de reabilitare si de restaurare atata timp cat, la interior si la exterior, decopertarile facute in urma cu ani buni si starea avansata de degradare a cladirii provoaca oricui senzatii sfasietoare. La interior sunt degradari uriase si trebuie ca autoritatile responsabile sa finanteze de urgenta acest edificiu frumos si valoros istoric de cult", a transmis ing. Virgil Babii, coordonatorul Directiei Judetene pentru Cultura (DJC) Iasi, potrivit bzi.ro.

×
Subiecte în articol: panica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close