Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea adevărată a ”Hotelului morții”. Sute de turiști care intrau nu au mai ieșit niciodată

Povestea adevărată a ”Hotelului morții”. Sute de turiști care intrau nu au mai ieșit niciodată

Povestea adevărată a ”Hotelului morții”. Sute de turiști care intrau nu au mai ieșit niciodată
02 Dec 2016   •   09:51

Herman Webster Mudgett, cunoscut drept H.H. Holmes, a fost unul dintre primii criminali în serie ai lumii moderne.

Povestea de groază a început undeva în 1889, când Holmes a cumpărat o bucată de teren și a început să construiască un hotel în Chicago. Construcția a fost una extrem de bizară, având la nivelurile superioare un adevărat labirint, cu camere fără ferestre, scări care nu duceau nicăieri sau uși care se deschideau doar din exterior. Pentru a fi sigur că nimeni nu înțelegea întregul design al clădirii, Holmes concedia frecvent echipele de constructori.

Unele camere erau izolate fonic, iar în multe altele existau numeroase capcane pentru locatari.

Holmes și-a ucis victimele în nenumărate moduri. Prin spânzurare, le-a lăsat să moară de foame sau de sete, le asfixia sau le ardea de vii.

Într-un târziu, mai mult printr-o coincidență, poliția i-a dat de urmă. Când au verificat ”Hotelul morții” au reușit să descopere și să confirme nouă victime ale criminalului. Însă, mărturiile vecinilor, coroborate cu rapoartele privind persoanele dispărute, ne fac să credem că numărul real al victimelor sale se apropie de 200.

Hotelul a fost dărâmat, iar în locul său a fost construit un oficiu poștal.

La proces, Holmes a recunoscut comiterea a 30 de crime și a fost executat prin spânzurare în 1896.

Povestea lui H.H. Holmes va fi subiectul unui viitor film, regizat de Martin Scorsese, avândul pe Leonardo DiCaprio în rolul principal.

×
Subiecte în articol: criminal in serie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close