Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea medicului român care a activat la Auschwitz. Este îngrozitor ce a făcut!

Povestea medicului român care a activat la Auschwitz. Este îngrozitor ce a făcut!

Mai multe documente care îl vizează în special pe doctorul Victor Capesius, cel care a realizat experimente farmaceutice pe prizonierii din lagăr, începând din luna februarie 1944 şi care a fost ultimul farmacist-şef al lagărului, au fost găsite în timpul unor lucrări de renovare.

Povestea medicului român care a activat la Auschwitz. Este îngrozitor ce a făcut!
Sursa foto: sursa foto: Historia
28 Ian 2020   •   19:26

Actele au fost găsite în timpul lucrărilor de renovare într-o casă din Oswiecim, numele polonez al oraşului Auschwitz, aflat sub ocupaţie germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Născut în 1907 la Mier­curea Sibiului (Reusmarkt, în germană), în Transilvania, Victor Capesius a fost condamnat la nouă ani de închisoare în timpul procesului său de la Frankfurt, care a adus în băncile acuzaţilor mai mulţi criminali germani din lagărele naziste. El a fost eliberat în 1968 şi a decedat în 1985, în Germania, potrivit Historia.ro.

Aproape un milion de evrei şi-au pierdut viaţa aici, precum şi între 70.000 şi 75.000 de polonezi non-evrei, 21.000 de romi, 15.000 de prizonieri de război sovietici şi 10.000-15.000 de alţi prizonieri, printre care şi membri ai Rezistenţei, potrivit datelor Muzeului Auschwitz-Birkenau.

×
Subiecte în articol: Auschwitz Victor Capesius
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close