Antena 3 CNN Actualitate Inedit Secretul longevităţii pentru bărbaţi. Ajuns la 115 ani fără copii, fără neveste, fără...

Secretul longevităţii pentru bărbaţi. Ajuns la 115 ani fără copii, fără neveste, fără...

Secretul longevităţii pentru bărbaţi. Ajuns la 115 ani fără copii, fără neveste, fără...
12 Aug 2015   •   14:25

Un bărbat din Costa Rica ar putea fi cel mai bătrân om din lume. Are 115 ani şi o sănătate de invidiat. Face plimbări, urcă şi coboară scări şi se antrenează la sala de forţă. Iar acum aşteaptă ca cei de la Cartea Recordurilor să îi recunoască oficial longevitatea.
 
Chiar dacă picioarele nu îl mai ajută ca în tinereţe şi nici vederea nu îi e prea bună, Jose se mândreşte că încă se deplasează fără baston. Cu paşi mici, dar eficienţi, bătrânul urcă şi coboară scări, face lungi plimbări în aer liber şi chiar merge pe bandă, la sala de sport a azilului unde e cazat.

Uneori merge pe bandă 15-20 de minute sau merge pe bicicleta staţionară 15-20 de minute. Face şi alte exerciţii pentru echilibru şi pentru reflexe, ca să se meţină alert şi pentru a reduce riscul de a cădea.

Bătrânul este o celebritate la centrul unde trăieşte şi în Costa Rica, în general. Este cel mai vârstnic cetăţean al ţării. Şi, probabil, al planetei.

Jose are 115 ani, cinci luni şi o zi. S-a născut în martie 1900, conform certificatului de naştere în original.

Experţi de la Cartea Recordurilor vor merge în Costa Rica pentru a verifica validitatea actelor ce dovedesc că Jose ar fi cel mai bătrân om din lume. Nu vor avea o muncă uşoară însă, mai ales pentru că nu există persoane care să confirme datele personale ale bărbatului. Omul nu a fost căsătorit vreodată, nu a avut copii şi absolut toate rudele îndeprtate i-au murit.

×
Subiecte în articol: longevitate Costa Rica
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close