Antena 3 CNN Actualitate Inedit O nouă țeapă dată de celebrul restaurant din Grecia care i-a revoltat pe mulți turiști: "Ospătarul stătea ostentativ la pândă"

O nouă țeapă dată de celebrul restaurant din Grecia care i-a revoltat pe mulți turiști: "Ospătarul stătea ostentativ la pândă"

Un cuplu care a ales celebra insulă grecească Mykonos pentru luna de miere a avut parte de o dezamăgire maximă după ce a ales să ia masa la un restaurant făcut "celebru" de mulți turiști nemulțumiți.

O nouă țeapă dată de celebrul restaurant din Grecia care i-a revoltat pe mulți turiști: "Ospătarul stătea ostentativ la pândă"
Sursa foto: Pixabay,com
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2022   •   17:29

Cei doi turiști sunt din Canada, au 30 de ani și abia s-au căsătorit. Nu s-au gândit nicio clipă că ar putea să aibă parte in vacanță de un astfel de incident. Știau despre greci că sunt foarte ospitalieri și ași în a face turism.

Totuși, când au ales să treacă pragul restaurantului DK Oyster Bar au făcut o alegere total neinspirată. Surpriza neplăcută a venit abia la final când li s-a pus în față nota pentru ce comandaseră. Este vorba de porție de stridii, o bere și un Aperol Spritz.

Când au văzut nota de plată de 400 de euro li s-au tăiat picioarele. Evident, au cerut explicații, dar au primit la schimb intimidări.

”Când am terminat stridiile, el a încercat să ne facă să luăm și picioare de crab și, slavă Domnului, nu am făcut-o”. Alex a descoperit prețul după ce mers la toaletă și, într-un meniu aflat în interiorul restaurantului, a văzut că prețul unei singure stridii este de 29 de euro. I-am spus că nu se poate” a povestit tânăra.

Când erau gata de plecare, tânăra a mers la toaletă, moment în care soțul ei a fost chemat într-o cameră din spate și i s-a pus în față nota de plată de 400 de euro. ”A rămas șocat” povestește ea. ”Avea un un ecran de computer pe care l-au întors către el și totul era în greacă, deși noi nu vorbim greacă” a mai spus tânăra.

Angajații restaurantului l-au chemat pe tânări într-o cameră sperată și i-au pus în față nota de plată ca să scoată fără alte comentarii banii din buzunar.

”Cu siguranță s-a simțit intimidat și este cel mai prietenos tip, așa că, chiar dacă nota ar fi fost dublă, probabil ar fi plătit-o pentru a evita orice problemă” a mai spus tânără.

Cei doi au mărturisit că aveau la ei și un card rezervat cheltuielilor mai mari. dar au spus că nu-și poate imagina cum ar fi fost situația pentru alți turiști care chiar nu ar fi avut asupra lor o sumă atât de mare pentru o ieșire în oraș.

Cazul cuplului canadian nu este singular. Recent alte două turiste britanice au primit o notă exorbitantă la același restaurant.

"I-am spus ospătarului că sigur e o greșeală, dar..."

Două turiste aflate în vacanță în Grecia au rămas fără cuvinte după ce ospătarul le-a adus nota de plată. Acestea au insistat că probabil este o greșeală, dar cei de la restaurant le-au explicat că nota e corectă.

Mai exact, nota de plată pentru o porție de picioare de crab și două cocktail-uri era de aproape 600 de euro. Cele două, mamă și fiică, vizitau faimoasa plajă Platys Gialos, de pe insula Mykonos, când au fost abordate de angajatul unui restaurant. Deși inițial au refuzat, membrul personalului a fost foarte insistent.

„Stați aici, beți o băutură și veți avea aceste șezlonguri la dispoziție gratuit. E amiaza, nu e nicio problema.", le-ar fi spus acesta, potrivit DCnews.
Au comandat ca să scape de angajatul insistent

Așa că au luat loc pe șezlonguri și au primit un meniu. Pentru că nu le era foame au decis cu greu să comande totuși ceva ca să scape de insistențele ospătarului grec. „Am fost întrebate în mod constant dacă vrem să comandăm ceva de mâncare. Mie și Keilei nu ne era foame, dar am decis să încercăm ceva din listă, în speranța că ne vor lăsa în pace.”, a spus femeia.

După ce au petrecut două ore pe șezlonguri, au cerut nota și au fost invitate în interiorul restaurantului pentru a plăti. Când au văzut nota de plată au rămas șocate - pur și simplu li se părea ireal că au de plătit 600 de euro pentru o gustare și două băuturi.

„La început nota nu a fost detaliată, pentru că hârtia nu arăta exact ce am comandat. Tipul mi-a cerut să plătesc aproape 600 de euro și i-am spus că nu se poate, sigur e o greșeală.”, a povestit una dintre ele.

Când turistele au spus că refuză să plătească această notă exorbitantă, membrul personalului a amenințat că va chema poliția. Văzând că nu au încotro, au plătit nota. Dar îi avertizează pe alți turiști să deschidă bine ochii pentru a nu face aceeași greșeală.

×
Subiecte în articol: Grecia restaurant teapa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close