x close

Un copil de cinci ani s-a tuns ca prietenul lui, pentru că voia ca învățătoarea să îi confunde. Ce a demonstrat, de fapt, prin gestul său

25 Mar 2018   •   19:48
Un copil de cinci ani s-a tuns ca prietenul lui, pentru că voia ca învățătoarea să îi confunde. Ce a demonstrat, de fapt, prin gestul său Foto: Facebook/Rádio Globo

Jax Rosebush, un băiețel în vârstă de cinci ani din statul american Kentucky, a devenit fără să vrea un exemplu al luptei împotriva rasismului.

El și-a rugat mama să îl lase să se tundă ca prietenul lui Reddy, ca educatoarea să nu îi mai deosebească. Totul făcea parte dintr-un complot al celor doi copii de a-și păcăli educatoarea.

Ce l-a transformat pe Jax într-un simbol al luptei împotriva rasismului este faptul că băiețelul nu a remarcat faptul că prietenul lui Reddy este afro-american.

Reddy a fost adoptat împreună cu fratele său mai mare din Congo, în 2014, de către pastorul local, Kevin Weldon și soția lui Debbie.

„Jax credea că singura diferență între ei este părul. M-am gândit că pentru toată ura care există în lume am putea folosi această lecție de la un copil de aproape 5 ani”, a povestit mama copilului, potrivit The Telegraph.

 

Citeşte mai multe despre:

tunsoare rasism invatatoare prieten
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati