Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un copil de cinci ani s-a tuns ca prietenul lui, pentru că voia ca învățătoarea să îi confunde. Ce a demonstrat, de fapt, prin gestul său

Un copil de cinci ani s-a tuns ca prietenul lui, pentru că voia ca învățătoarea să îi confunde. Ce a demonstrat, de fapt, prin gestul său

Un copil de cinci ani s-a tuns ca prietenul lui, pentru că voia ca învățătoarea să îi confunde. Ce a demonstrat, de fapt, prin gestul său
Sursa foto: Foto: Facebook/Rádio Globo
25 Mar 2018   •   19:48

Jax Rosebush, un băiețel în vârstă de cinci ani din statul american Kentucky, a devenit fără să vrea un exemplu al luptei împotriva rasismului.

El și-a rugat mama să îl lase să se tundă ca prietenul lui Reddy, ca educatoarea să nu îi mai deosebească. Totul făcea parte dintr-un complot al celor doi copii de a-și păcăli educatoarea.

Ce l-a transformat pe Jax într-un simbol al luptei împotriva rasismului este faptul că băiețelul nu a remarcat faptul că prietenul lui Reddy este afro-american.

Reddy a fost adoptat împreună cu fratele său mai mare din Congo, în 2014, de către pastorul local, Kevin Weldon și soția lui Debbie.

„Jax credea că singura diferență între ei este părul. M-am gândit că pentru toată ura care există în lume am putea folosi această lecție de la un copil de aproape 5 ani”, a povestit mama copilului, potrivit The Telegraph.

 

×
Subiecte în articol: tunsoare rasism invatatoare prieten
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close