Antena 3 CNN Actualitate Informații noi despre incendiul devastator de la hala de reciclare din Popeşti Leordeni

Informații noi despre incendiul devastator de la hala de reciclare din Popeşti Leordeni

11 oameni sunt în stare gravă după un incendiu devastator care a avut loc vineri, la o hală plină cu deșeuri din Popești-Leordeni. Au arsuri pe aproape jumătate din corp. Doi dintre răniții arși au fost duși la Spitalul Bagdasar și vor fi operați.

Informații noi despre incendiul devastator de la hala de reciclare din Popeşti Leordeni
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Radu Tiliță    |    Cristina Ştefan    |    23 Iul 2021   •   17:51

Update ora 19:00

Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situații de urgență, în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuză probleme respiratorii. 

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. 

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum. 

Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși).

În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului.

Știrea inițială: Un incendiu puternic a avut loc vineri după-amiază, la o hală plină cu deșeuri din Popeşti Leordeni.

11 oameni au fost răniţi în urma incendiului și arsuri pe aproape jumătate de corp. Cinci sunt intubaţi la spital.

Un utilaj a luat foc, apoi flăcările s-au extins cu repeziciune

Din primele informaţii se pare că flăcările au izbucnit la un utilaj care a început să ardă, iar mai apoi în interiorul halei a avut loc şi o explozie.

Radu Tiliţă, reporter Antena 3, se află la locul unde a avut loc explozia şi vine cu mai multe informaţii.

"În aceste momente, la fața locului au rămas doar polițiștii care au început o anchetă pentru a afla cum s-a putut întâmpla acest eveniment. Este important de precizat faptul că nu am avut un incendiu în interiorul halei.

Explozia a rănit 11 persoane

Apelul a fost făcut prin 112 și cei care au sunat au anunțat faptul că în interiorul halei sunt degajări mari de fum și că se află în interior toți angajații acestei companii.

Avem o explozie la un dispozitiv de tocare. În acel moment se tocau mai multe produse de înfrumusețare expirate, însă până în aceste momente nu se știe foarte clar ce a dus la producerea acestei explozii.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest moment. Vorbim de șase persoane cu grave arsuri la nivelul corpului. Două persoane au intrat deja în operații. Se așteaptă declarații la Spitalul Bagdasar Arseni. Alte patru persoane au suferit răni minore și au refuzat transportul la spital. Cinci persoane au fost intubate în urma acestui eveniment", a relatat Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Trei dintre persoanele rănite, transportate la Spitalul Floreasca

Una dintre ele a suferit arsuri de peste 30% pe suprafaţa corpului. Celelalte două persoane sunt intoxicate cu fum.

De asemenea, Cristina Ştefan, vă prezintă cele mai noi informaţii despre situaţia persoanelor care au suferit arsuri grave.

Cristina Ştefan, reporter Antena 3: "Ţara noastră nu are nici acum un centru pentru marii arşi"

"Nu se ştie dacă pacienţii care au fost aduşi aici vor rămâne la această unitate medicală, sau la o altă unitate medicală din ţară. Se va întruni o comisie care va stabili dacă pacienţii vor fi transferaţi în străinătate, însă acest lucru se va stabili doar după ce pacienţii vor fi stabilizaţi şi evaluaţi.

"Ştim că cinci persoane sunt în stare gravă, dintre cele şase care au suferit arsuri"

 A durat extraordinar de mult până când autorităţile au reuşit să le găsească pacienţilor locuri în unităţile medicale din Capitală. Cel puţin 30 de minute, asta deşi, iată, au trecut aproximativ şase ani de la tragedia din clubul Colectiv. Ţara noastră nu are nici acum un centru pentru marii arşi. Avem 24 de locuri pentru marii arşi, deşi s-au împlinit aproximativ şase ani de la tragedia din clubul Colectiv", a transmis Cristina Ştefan.

 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close