Antena 3 CNN Actualitate "I-au îngropat acolo! După ce i-au dus la Mureș, în şase luni au murit trei!" | Înregistrări-şoc în cazul azilului morţii

"I-au îngropat acolo! După ce i-au dus la Mureș, în şase luni au murit trei!" | Înregistrări-şoc în cazul azilului morţii

Apar noi detalii cutremurătoare despre azilul groazei din Mureș.

"I-au îngropat acolo! După ce i-au dus la Mureș, în şase luni au murit trei!" | Înregistrări-şoc în cazul azilului morţii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Vasile Dale    |    31 Iul 2023   •   09:07

Trei oameni au murit aici în decurs de șase luni, după ce au fost transferați dintr-un alt cămin aflat în județul Maramureș.

Informații obținute în exclusivitate de Antena 3 CNN din interiorul Direcției de Asistență Socială din Maramureș arată că, în prezent, nu este cunoscută cauza morții celor trei persoane transferate la Mureș, deoarece victimelor nu li s-a făcut autopsia.

Oficial, 12 persoane au fost mutate de la centrul din Maramureș la cel din Mureș, întrucât aici ar fi beneficiat de condiții corespunzătoare de îngrijire.

Citește și: Azilul groazei din Mureș s-a transformat în azilul morții | Ținute în beci, victimele cereau ajutor pe bilețele aruncate în stradă

Următoarele declarații au fost făcute la adăpostul anonimatului de persoane din cadrul Direcției de Asistență Socială din Maramureș.

Voce nr. 1:

"După ce i-a dus acolo, în șase luni s-au dus trei."

Voce nr. 2

"În momentul când deceda un tânăr cu dizabilități în centru, trebuia făcută autopsia. În momentul în care s-a făcut autopsia, noi, ca responsabili, nu puteam fi luați, Doamne ferește, în viitor, că de ce au murit şi cum. Acolo au murit, nu știe nimeni în ce condiții au murit, dacă li s-a făcut autopsia, care sunt cauzele decesului. Mai mult, au fost îngropați acolo. Nu știu să fi fost aduși, măcar îngropați, unde i-a dus."

Voce nr. 1

"Au încercat într-un mod elegant să facă externalizări. În sensul că, vezi Doamne, au foarte multe cheltuieli cu ei şi lor nu le revine lor nimic, că se duc pe taxe, pe medicamente, pe mâncare. Şi atunci i-a externalizat într-un centru privat."

Voce nr. 2

"L-am întrebat pe președintele Consiliului Județean de ce sunt transferați: '-Pentru că noi nu avem capacitate să-i îngrijim cum se cuvine și acolo o să fie îngrijiți la standarde.'"

"În prezent, prefectul județului Maramureș încearcă să afle exact ce s-a întâmplat la centru din județul Mureș cu tinerii transferați din Maramureș", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Dale.

Între timp, centrul din Mureș a fost închis iar patronul - care este angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor - și alți doi responsabili au fost arestați pentru 30 de zile.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close