Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzaichin: ”Un suflet generos, un luptător”

Ion Iliescu, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzaichin: ”Un suflet generos, un luptător”

Ion Iliescu a transmis un mesaj de condoleanțe în ziua în care marele canoist Ivan Patzaichin a murit.

Ion Iliescu, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzaichin: ”Un suflet generos, un luptător”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2021   •   13:32

„Am aflat cu deosebită tristețe vestea încetării din viață a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion național, european, mondial și olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului.

Fire generoasă, și-a dedicat viața, după retragerea din activitate, transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme.

A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învățat să se implice, la rândul lor, în viața societății.”, sunt o parte dintre cuvintele transmise de Ion Iliescu la moartea lui Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin a murit astăzi, la 71 de ani, după o luptă cu cancerul pulmonar.

Trupul lui Ivan Patzaichin va  fi depus luni, 6 septembrie, la ora 12.00, la sediul Clubului Dinamo din „Ștefan cel Mare”, acolo unde se află și toate trofeele.

De trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Canoistul a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua Romaniei” în grad de Cavaler în 2019.
 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin Ion Iliescu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close