Antena 3 CNN Actualitate Jandarmul găsit mort în Sibiu a fost ucis. Bărbatul a fost înjunghiat de trei ori în piept

Jandarmul găsit mort în Sibiu a fost ucis. Bărbatul a fost înjunghiat de trei ori în piept

Jandarmul găsit mort în Sibiu a fost ucis. Bărbatul a fost înjunghiat de trei ori în piept
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mai 2012   •   09:35

Un jandarm a fost găsit mort la Sibiu, având trei plăgi înjunghiate. Jandarmul se afla în post la Consulatul Germaniei. Trupul acestuia a fost găsit  de cãtre colegul sãu care a venit sã îl înlocuiascã în post.

UPDATE 10,25:  Anchetatorii spun că jandarmul a fost ucis, stabilindu-se că a decedat după ce a fost înjunghiat.
    "În momentul în care a fost găsit subofiţerul de Jandarmerie avea arma şi muniţia din dotare asupra sa, iar decesul a survenit prin provocarea de către o altă persoană (persoane) a unor plăgi cu un obiect contondent. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a preluat cercetările în acest caz", se precizează într-un comunicat transmis, miercuri dimineaţă, de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sibiu.

La rândul său, procurorul criminalist Ioan Boţoc de la Parchetul Tribunalului Sibiu a declarat că jandarmul a fost ucis.
    "Jandarmul avea multe leziuni traumatice, plăgi înjunghiate pectorale. Se pare că este infracţiune de omor. Urmează ca după ce facem toate cercetările să revenin cu alte informaţii", a spus procurorul criminalist Ioan Boţoc, precizând că este prematur să se pronunţe în legătură cu un cerc de suspecţi în acest caz.

În faţa Consulatului German din Sibiu sunt instalate camere de luat vederi, însă procuroul nu a putut preciza dacă acestea au surprins momentul agresiunii.

UPDATE 09,41:  Ovidiu Luca, Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, spune că echipajul medical ajuns la Consulatul German, unde un jandarm a fost găsit mort, având două plăgi înjunghiate, nu a observat la faţa locului nicio armă albă, el apreciind că varianta sinuciderii este aproape exclusă. Luca, a spus că bărbatul a fost găsit pe burtă, iar în momentul în care a fost întors, în prezenţa poliţiştilor, s-a constatat că avea două plăgi înjunghiate, fără ca la faţa locului să fie găsită vreo armă albă. "În jurul jandarmului erau trei bălţi de sânge. Bărbatul avea două plăgi înjunghiate în zona hemitoracelui drept. Hemoragia masivă ne face să credem că a fost atinsă o arteră importantă de sânge sau chiar inima. Echipajul medical care a fost la faţa locului nu a găsit nicio armă albă, ceea ce ne face să credem că nu a fost vorba despre o sinucidere", a declarat Luca.

Bărbatul găsit mort avea 33 de ani şi era necăsătorit. El se afla la lucru în exteriorul clădirii consulatului. Acesta își începuse tura la ora 22.00 și urma să plece acasă la ora 07.00.

Directorul Ambulanþei Sibiu, Ovidiu Luca, citat de Mediafax, a precizat cã în jurul orei 6.30 a fost primit un apel la 112 din partea unei persoane, iar echipajul medical care a mers la Consulatul German l-a gãsit pe jandarmul din post înconjurat de trei bălţi de sânge.

Bărbatul era întins pe burtã şi avea trei plãgi înjunghiate, dintre care două i-au atins artere.

Directorul Ambulanţei Sibiu a mai spus că decesul jandarmului s-ar fi produs cu aproximativ două ore înainte de ora la care a fost gãsit.

Autorităţile au deschis deja o anchetă în acest caz pentru a stabili circumstanţele decesului.




×
Subiecte în articol: jandarm Sibiu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close