Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Stan Mustaţă, dezvăluiri în faţa instanţei: Am fost arestat din cauza dosarului Telepatia

Judecătorul Stan Mustaţă, dezvăluiri în faţa instanţei: Am fost arestat din cauza dosarului Telepatia

Judecătorul Stan Mustaţă, dezvăluiri în faţa instanţei: Am fost arestat din cauza dosarului Telepatia
de M.Z.    |    20 Oct 2014   •   12:23

Judecătorul Stan Mustaţă face dezvăluiri incredibile în faţa instanţei. Mustaţă susţine că arestarea sa are drept cauză dosarul Telepatia.

Stan Mustaţă susţine că a fost avertizat că este în pericol din cauza acestui dosar şi acuză procurorii de manipulare, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

Mustaţă mai spune că întregul său proces nu a pornit defapt de la acuzaţiile de corupţie, ci de la faptul că a fost judecător în cel mai grav dosar politic al ultimilor 25 de ani.

"Apărarea mea este dosarul Voiculescu, că de acolo a plecat arestarea mea. Înainte de Paşte, după mai multe pahare, mi-a spus Boraciu, grăbeşte-te să îl soluţionezi pe Voiculescu, pentru că altfel vei fi arestat, condamnat şi pierzi şi pensia. Adică, exact ce mi s-a întâmplat. Şi m-a întrebat: cine eşti în realitate, de nu pot ăştia să te facă? Dacă nu eram băut, atunci poate mi-aş fi dat seama de pericol. În dosarul Voiculescu am dat termene scurte, deci nu am încercat tergiversarea
", a spus Stan Mustaţă în faţa instanţei.

Apărătorii lui Stan Mustaţă au susţinut că asupra magistratului s-au făcut presiuni, pentru se pronunţa cât mai repede în dosarul ICA, iar acuzaţiile că ar fi tergiversat pronunţarea nu au niciun fundament.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a recunoscut voalat într-un interviu din august că arestarea lui Mustaţă are legătură şi cu dosarul Telepatia.

"În cadrul monitorizării care s-a făcut şi din probele administrate a rezultat că, într-un fel, acest judecător s-a antepronunţat la vremea respectivă pe judecarea acestui dosar, susţinând în discuţiile cu terţe persoane că doreşte amânarea acestui dosar după data decembrie 2014", spunea Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, în luna august.

Mustaţă susţine că procurorii DNA au prezentat trunchiat conversaţii pe care acesta le-a avut într-un mediu privat, ca să pară că încearcă să influenţeze parcursul dosarului Telepatia.

"(...) Există o replică a lui Boraciu, la pagina 23, , ăsta e singurul indiciu pentru DNA. Nu s-au pretins bani, nu s-a interacţionat cu oamenii aceia, nu s-au promis soluţii, nu s-au pronunţat hotărâri trucate", a mai spus Stan Mustaţă.

Judecătorul Stan Mustaţă a fost săltat chiar înainte să intre în sala de judecată în dosarul Telepatia. El ar fi trebuit să decidă dacă acceptă sau nu cererile formulate de avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Ulterior, noul complet de judecată a respins pe bandă rulantă toate solicitările apărării.

Mustaţă este a doua persoană care face această acuzaţie în acest dosar. La termenul anterior, un martor a făcut aceleaşi acuzaţii la adresa procurorilor.

Radu Tudor: E un dosar redeschis din motive politice. Judecătorul, o victimă colaterală

Radu Tudor susţine că, în acest caz, este vorba de o soluţie impusă de DNA, iar judecătorul Stan Mustaţă este o victimă colaterală.

"Îmi este clar că avem de-a face cu o soluţie impusă de DNA. Acest judecător este o victimă colaterală pe care DNA şi unele instituţii au făcut-o în dosarul Telepatia. (...) Este un dosar redeschis din motive politice", a spus jurnalistul Radu Tudor, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close