x close

Florin Iordache: Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune

14 Dec 2018   •   16:35
Florin Iordache: Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri că dezincriminarea abuzului în serviciu ar fi o soluţie având în vedere că această temă a creat prea multă pasiune şi dispută.

"Ordonanţa ar trebui să cuprindă cât mai multe articole pentru a elimina practica neunitară din instanţe. Şi eu sunt curios cum va arăta acea ordonanţă", a precizat Iordache, întrebat ce va cuprinde ordonanţa de urgenţă care va prelua modificările constituţionale din Codurile penale.

Întrebat dacă abuzul în serviciu ar trebui să fie în ordonanţă, Iordache a răspuns: "Fără îndoială abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. (...) Dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG ce credeţi că ar fi? Ar fi foarte bine, ar fi şi o soluţie dezincriminarea pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune şi prea multă dispută. Să vedem motivarea CCR de miercuri şi, din câte ştiu eu, dă posibilitatea legiuitorului, fie că discutăm de Parlament, fie că discutăm de Guvern, să elimine această infracţiune".

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale.

Citește și: Liviu Dragnea, decizii cruciale în ședința CEx: Istoria nu se termină. Este nevoie de OUG

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Florin Iordache coduri penale abuzul in serviciu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati