Antena 3 CNN Actualitate Justiție Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri despre dosarul Diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri despre dosarul Diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri despre dosarul Diaspora: Au fost audiați și ambasadori
16 Mai 2016   •   14:05

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că, în dosarul Diaspora în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, au fost audiați inclusiv ambasadori.

"Au fost audiați și ambasadori și șefi ai misiunilor diplomatice, au fost audiați și funcționari din cadrul ministerului", a afirmat Kovesi la ieșirea de la CSM, scrie Agerpres.

DNA cere urmărirea penală pentru Titus Corlăţean. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Este vorba despre dosarul Diaspora, deschis după alegerile prezidențiale din 2014.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul Diaspora. 

Este un dosar legat de felul în care s-a votat în diaspora în 2014, iar Titus Corlățean, ministru de Externe la acea vreme, este acuzat de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Solicitarea urmează să fie dezbătută în Comisia juridică a senatorilor, urmând ca rezultatul și raportul celor din comisie să fie supus la vot. Având în vedere că este vacanță electorală, solicitarea ar putea fi discutată cel mai devreme pe 6 iunie.

Cercetările în acest dosar au fost demarate după alegerile prezidențiale din 2014, dar au stagnat, iar acum DNA merge mai departe. Corlățean este acuzat că ar fi împiedicat persoanele să meargă la vot. În diaspora, susțin procurorii DNA, trendul era în defavoarea candidatului de la PSD.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi DNA Titus Corlăean
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close