Antena 3 CNN Actualitate Justiție Norica Nicolai, despre judecătoarea filmată când se droga cot la cot cu traficanții: "Statul român se face că face"

Norica Nicolai, despre judecătoarea filmată când se droga cot la cot cu traficanții: "Statul român se face că face"

Norica Nicolai, fost procuror, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre cazul judecătoarei din Suceava, după ce postul nostru de televiziune a făcut publice imagini în exclusivitate cu Ana Maria Chirilă, filmată în timp ce se droghează.

Norica Nicolai, despre judecătoarea filmată când se droga cot la cot cu traficanții: "Statul român se face că face"
Sursa foto: Facebook| Norica Nicolai | Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   12:20

Norica Nicolai, fost europarlamentar și fost procuror a vorbit astăzi, în direct la Antena 3 CNN, despre cazul din Suceva în care judecătoarea Ana Maria Chirilă proteja traficanții de droguri, se droga cu ei și le dădea informații din anchetele penale.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de ieri seară, au apărut imagini obținute în exclusivitate Antena 3 CNN cu Ana Maria Chirilă în timp ce se droghează. Nora Nicolai a spus astăzi că statul român nu ia măsuri concrete pentru combaterea fenomenului alarmant al consumului de droguri din România.

"Voiam să remarc că dacă nu ați fi fost voi presa, lucrurile acestea ar fi rămas în buna tradiție românească, sub preș. Faptul că ați acordat spații acestor situații, acestor cazuri, și cel cu Vlad Pascu și nu numai el și acestei doamne judecător. Ați devoalat o situație reală cu care se confruntă societatea românească și ați dat o șansă unora, care pot să se mai îndrepte și care nu sunt terminați definitv de acest flagel.

Statul român se face că face. Statul român ia niște măsuri pe un picior. Convoacă CSAT, toți liderii politici fac declarații, realitatea este însă cu totul alta. Fenomenul este scăpat de sub control, nu i se alocă resurse pentru combatere și după părerea mea nu există nici o strategie pentru combaterea acestui fenomen", a spus Norica Nicolai.

Totodată, ea a explicat că în cazul judecătoarei din Suceava, Consiliul Suprem al Magistraturii ar trebui să ia măsuri, iar aceste persoane care fac astfel de abateri să fie îndepărtate din sistem.

"Faptul că un judecător este de conivență cu infractorii, după părerea mea este foarte grav iar corpul profesional trebuie să îți facă curățenie în interior pentru că este un corp profesional respectat, are foarte multe privilegii dar trebuie să înțeleagă că are și obligații.

Eu cred că inspecția judiciară ar trebui să facă astfel de controale pentru a depista persoanele care sunt de conivență cu crima organizată și care ajută crima organizată, să fie îndepărtate din sistem, pentru că altfel se vor găsi și alții care să aibă același comportament. 

Cred că Consiliul Superm al Magistraturii are obligația să dezvolte o strategie și să se preocupe pentru a înlătura din sistemul judiciar astfel de persoane care sunt un risc", a explicat Norica Nicolai.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close