Antena 3 Actualitate Justiție Val de plângeri la CCR, formulate de baronii locali. Ce vor aceştia

Val de plângeri la CCR, formulate de baronii locali. Ce vor aceştia

03 Apr 2016   •   17:40
Val de plângeri la CCR, formulate de baronii locali. Ce vor aceştia

Val de plângeri la Curtea Constituţională împotriva articolului din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu. Sesizările au fost depuse după ce fostul procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, care a lucrat la noua legislaţie penală, a cerut CCR să constate că prevederile din Codul Penal şi din Legea anticorupţie sunt prea vagi. Printre cei care au ridicat excepţii similare sunt fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, scrie Digi24.

Cea mai recentă cerere de verificare a constituţionalităţii prevederii referitoare la abuzul în serviciu a fost trimisă într-unul dintre dosarele fostului preşedinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Cu doar trei zile înainte, pe rolul Curţii Constituţionale se înregistra cererea cu acelaşi obiect formulată de un alt lider local - Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal. În primă instanţă, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Dacă CCR i-ar admite cererea, ar putea scăpa de condamnare definitivă.

La CCR au ajuns, în doar două săptămâni, patru sesizări cu acelaşi obiect - reglementarea abuzului în serviciu. Prima a fost depusă de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care este judecată pentru abuz în serviciu din perioada în care era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close