Antena 3 CNN Actualitate La Ordinea zilei. Daniel Savu: SRI ştia că Băsescu era şeful mafiei

La Ordinea zilei. Daniel Savu: SRI ştia că Băsescu era şeful mafiei

La Ordinea zilei. Daniel Savu: SRI ştia că Băsescu era şeful mafiei
02 Mar 2015   •   20:50

Senatorul PSD, Daniel Savu, a spus luni seară în emisiunea "La ordinea zilei" cu Dana Grecu si Radu Tudor, că SRI ştia că fosta şefă DIICOT, Alina Bica, era implicată în mafia retrocedărilor, dar nu a spus nimic pentru că ştia că la vârful mafiei era Traian Băsescu.

"A ştiut, cum să nu ştie, de aia avem dosarele astea acum. Dar era într-o plină desfăşurare a proceselor penale şi nimeni nu mai putea să-l mai avertizeze pentru că aşa prevede legea. Nici măcar ministrul justiţiei, preşedintele ţării sau premierul, în momentul în care o persoană cum era Bica era într-o piramidă de fapte penale, nu mai puteau fi informaţi", a declarat  fostul ofiţer SRI.


Dacă SRI a ştiut că Alina Bica face parte dintr-o reţea de tip mafiot şi nu l-a informat pe preşedintele României, SRI este complice şi are o gravă problemă cu răspundere penală, a spus Radu Tudor.

"Dacă a ştiut şi l-a informat pe preşedinte, iar răspunsul lui Traian Băsescu a fost mi-o asum eu şi mai departe SRI a mers la Parchet, iar Parchetul nu a declanşat dosar penal, atunci avem o foarte gravă problemă şi cu instituţiile judiciare, pentru că dacă SRI vedea că în relaţia preşedinte-Parchete e ceva în neregulă, trebuia să meargă la Comisia de Control a SRI şi să spună că e ceva în neregulă. Puterea este deţinută în mod suprem de Parlament, care poate interveni să stopeze o acţiune ilegală. Dacă SRI avea informaţii că Băsescu este capul mafiei, SRI era obligat să meargă la Comisia de Control şi începea o acţiune pentru demiterea preşedintelui României pentru înaltă trădare", a adăugat co-realizatorul La ordinea zilei.






×
Subiecte în articol: daniel savu Alina Bica SRI
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close