Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, acuzată că a mințit într-un interviu acordat BBC

Laura Codruța Kovesi, acuzată că a mințit într-un interviu acordat BBC

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aflată la conducerea Parchetului European (EPPO), a negat, într-un interviu acordat postului britanic BBC implicarea SRI în dosarele instrumentate de DNA.

Laura Codruța Kovesi, acuzată că a mințit într-un interviu acordat BBC
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Sep 2020   •   13:35

Totodată, Kovesi a susținut că nu există nicio decizie a Curții Constituționale care să facă referire la ilegalitatea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetul din România.

Mai mult, fosta șefă a DNA a susținut că ofițerii de informații nu au lucrat niciodată în dosarele penale, scrie jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Răspunzând întrebărilor jurnalistului Stephen Sackur în ceea ce privește statul paralel, Kovesi a răspuns că a existat o decizie pe care ea a atacat-o la CEDO, pentru că i-au fost încălcate drepturile fundamentale., o speță cu totul diferită.

Iată un fragment din interviu:

Stephen Sackur (BBC): Lăsați-mă să vă opresc un minut. Pentru că cetățenii europeni vor fi interesați să știe cum vă veti face treaba? Este bineștiut că aveți reputația în România că ați acționat într-o manieră extremă în metodele folosite pentru investigarea cazurilor, implicând serviciile de informații într-o maniera acoperită, pentru a căuta informații compromițătoare despre unii dintre suspecții pe care îi urmăreați. Curtea Constituțională a României a pus sub semnul întrebarii aceste metode. Regretați?

Laura Kovesi: Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și le-am folosit pentru a deschide dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri. (…).

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close