Antena 3 CNN Actualitate Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina: "Poate că soluţia ar fi să fie lăsaţi oamenii în secţiile ATI"

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina: "Poate că soluţia ar fi să fie lăsaţi oamenii în secţiile ATI"

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti a scris, într-o postare pe Facebook, după protestele din întreaga ţară, că poate soluţia ar fi ca oamenii să fie lăsaţi în secţiile ATI ca "să vadă cu ochii lor ce se întâmplă".

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina: "Poate că soluţia ar fi să fie lăsaţi oamenii în secţiile ATI"
de Alin Tarnovschi    |    30 Mar 2021   •   10:55

Laura Zarafin explică, după protestele din întreaga ţară împotriva restricţiilor impuse de Guvern pentru limitare efectelor pandemiei, că soluţia ar putea fi ca oamenii să fie lăsaţi să intre în secţiile ATI din spitale şi să vadă cu ochii lor efectele pandemiei.

"După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși, altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile, că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva.

Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog.

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.

Există cu certitudine masuri exagerate - nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2.

Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere, pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte.

La o viață normală nu vom putea ajunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune", a scris dr. Laura Zarafin în postarea de pe Facebook.

După un an toți suntem frustrați de restricții , de lipsa socializării , tot mai multi oameni sunt anxioși , altii...

Posted by Laura Zarafin on Monday, 29 March 2021

×
Subiecte în articol: Laura Zarafin Spitalul Colentina
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close