Antena 3 CNN Actualitate Liceenii care vor să devină studenţi caută ajutor în biserici

Liceenii care vor să devină studenţi caută ajutor în biserici

Liceenii care vor să devină studenţi caută ajutor în biserici
Sursa foto: Foto: calauza.edj.ro
20 Iul 2011   •   18:22

Mii de tineri care au trecut de bacalaureat sunt acum în febra examenelor pentru admiterea la facultate şi caută ajutor la divinitate. Mitropolia din Iaşi s-a transformat în ultimele zile în loc de pelerinaj pentru credincioşii care speră că rugăciunile lor îi vor ajuta să obţină o notă cât mai mare.

Racla Sfintei Cuvioase Parascheva este locul preferat de rugăciune al tinerilor care speră să devină studenţi. Mulţi dintre cei care merg acolo ştiu că trebuie să înveţe ca să intre la facultate, dar cred că e necesar şi ajutorul divin.

"Rugăciunea e pe primul loc pentru ajutor la examene şi atunci alergăm la ea. Mă rog sa iau notă mare, să mă ajute Dumnezeu să ştiu", spune un credincios.

"În perioada când sunt examene, la Sfânta Parascheva şi în celelalte biserici, sunt pline de tineri care se roagă pentru ajutor", spune preotul Radu Brînză, preot paroh la Biserica "Sf. Haralambie" din Iaşi .

Rugăciunea este importantă, dar învăţătura nu trebuie uitată, susţin cadrele didactice.

"Factorul educaţional este cel mai important care îl poate ajuta pe un tânăr în carieră", susţine conf. dr. Daniel Sandru, de la Univeristatea "Petre Andrei" din Iaşi.

Mulţi dintre cei care merg la biserică zilele acestea şi se roagă să treacă examenele ştiu că trebuie să înveţe ca să intre la facultate, dar sunt convinşi că pentru asta e necesar şi ajutorul divin.

×
Subiecte în articol: liceeni biserica rugaciuni examene studenti
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close