Antena 3 CNN Actualitate Lista blocurilor din București fără apă caldă și căldură. Data la care vor fi remediate avariile

Lista blocurilor din București fără apă caldă și căldură. Data la care vor fi remediate avariile

Aproape 3.500 de blocuri din Capitală au rămas fără căldură sau apă caldă în plină iarnă, iar Compania municipală Termoenergetica București a publicat lista imobilelor care sunt afectate de această avarie apărută în rețeaua de termoficare. 

Lista blocurilor din București fără apă caldă și căldură. Data la care vor fi remediate avariile
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   14:30

În document, compania anunță și data și ora la care estimează că va remedia defecțiunea, moment în care furnizarea agentului termic ar trebui să revină la normal.

Lista blocurilor fără apă caldă și căldură poate fi consultată aici.

În plus, Termoenergetica îi sfătuiește pe bucureștenii care au probleme în privinţa furnizării apei calde şi a căldurii şi nu se regăsesc în listă publicată mai sus să sune la dispeceratele de sector sau la linia Telverde, pentru a face sesizare.

Motivele pentru care mulți bucureşteni nu au agent termic sau acesta nu este la valoarea optimă sunt "remediere avarie rețea primară", "parametri insuficienți de funcționare a agentului termic", "parametri insuficienți CET Sud", ultimele două fiind cel mai des întâlnite.

Nicuşor Dan, veşti proaste pentru bucureşteni: "O să avem o iarnă dificilă"

Reprezentanţii companiei au atras din nou atenţia asupra stării tehnice grave în care se află reţeaua de termoficare lipsită, în ultimii ani, de reparaţii majore şi de investiţiile absolut esenţiale în modernizare, ceea ce a determinat creşterea explozivă a pierderilor, care s-au triplat din 2016 până în prezent, punând o presiune uriaşă şi asupra instalaţiilor energetice ale Elcen. 

În plus, locuitorii Capitalei au fost avertizați de noua administrație a orașului că vor avea parte de probleme în alimentarea cu energie termică şi în această iarnă, din cauza situației precare a rețelei de distribuție. 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus la jumătatea lunii trecute că starea rețelei principale a Termoenergetica (fosta RADET) este de trei ori mai proastă decât în urmă cu trei ani, iar soluția pentru eventualele avarii va fi deocamdată intervenția rapidă și comunicarea promptă şi mai transparentă cu cetățenii afectaţi.  

×
Subiecte în articol: apă caldă căldură Termoenergetica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close