Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă pe Aeroportul Sibiu! Sute de persoane au fost evacuate. S-a găsit un spray cu substanţă necunoscută

Alertă pe Aeroportul Sibiu! Sute de persoane au fost evacuate. S-a găsit un spray cu substanţă necunoscută

Alertă pe Aeroportul Sibiu! Sute de persoane au fost evacuate. S-a găsit un spray cu substanţă necunoscută
26 Iul 2018   •   18:47

Update: Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au găsit în cutia pentru depozitarea obiectelor interzise zborului un spray de la care s-ar fi pulverizat o substanţă necunoscută în Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), unde cursele sunt întârziate şi peste 400 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă joi după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Ramona Nistor.

"ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanţe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei. A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale. După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport", a anunţat Ramona Nistor.

Știrea inițială

Aproximativ patru sute de persoane au fost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută. La faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri.

Reprezentanţii Aeroportuluii Sibiu au aunţat, joi, că din cauza unui miros înţepător s-a luat decizia evacuării terminalului de pasageri pentru a se evita orice neplăceri.

”La faţa locului se află un echipaj specializat ISU Sibiu, în vederea identificării cauzei”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime.

”Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, au precizat reprezentanţii ISU.

Potrivit acestora, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: alerta evacuat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close