Antena 3 CNN Actualitate Locale Arsenal din al Doilea Război Mondial, găsit în timpul unor lucrări de canalizare

Arsenal din al Doilea Război Mondial, găsit în timpul unor lucrări de canalizare

Un adevărat arsenal din al Doilea Război Mondial, format din zeci de proiectile neexplodate, a fost găsit în timpul unor lucrări de canalizare în localitatea Biharia din județul Bihor.

Arsenal din al Doilea Război Mondial, găsit în timpul unor lucrări de canalizare
Sursa foto: isubh.ro
de Claudia Popovici    |    07 Sep 2022   •   17:42

Potrivit ISU Bihor, sesizarea privind descoperirea unor muniții pe proprietatea unui localnic din Biharia, a fost făcută marți. Acestea au fost găsite în timpul efectuării unor săpături pentru canalizare.

Mai exact, în timpul unor săpături au ieșit la iveală zeci de bombe din al 2 lea război mondial, toate în stare de funcționare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fața locului au fost trimiși specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”.

Cum munițiile prezentau pericol de explozie, pentru asigurarea protecției localnicilor, pompierii militari au evacuat familiile din casele situate în apropiere de marți după amiaza până miercuri la amiaza. 

După asanarea întregului perimetru, pompierii pirotehniști au descoperit încă 30 de proiectile de calibru 152 de milimetri, fiecare cântărind aproximativ 43 de kilograme, un proiectil de 76 de milimetri, toate funcționale, și patru elemente de muniție, transmite ISU Crişana.

Cele 42 de muniții (36 de proiectile de calibru 152 de milimetri, 2 proiectile de calibru 76 milimetri și 4 elemente de muniție), provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost transportate și depozitate în condiții de siguranță, de pompierii pirotehniști, urmând a fi distruse prin explozie controlată.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close