Antena 3 CNN Actualitate Locale Artere mari din București închise în weekend, pentru un eveniment important. Lista străzilor cu restricții de circulație

Artere mari din București închise în weekend, pentru un eveniment important. Lista străzilor cu restricții de circulație

Bucureștiul va găzdui, în acest weekend, un eveniment important de ciclism. Pentru desfășurarea acestuia, mai multe artere si străzi din Capitală vor fi închise circulației.

Artere mari din București închise în weekend, pentru un eveniment important. Lista străzilor cu restricții de circulație
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Aug 2023   •   09:54

Bucureștiul va fi duminică gazda L’Étape Romania by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața, până după ora 14:00.

Organizatorii anunță că peste 2000 de concurenți sunt așteptați la start, aceștia urmând să parcurgă trei trasee, participanții fiind înscriși ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi.

Astfel, duminică (27 august) traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății. 

Programul și traseele cursei:

  • Family Ride 14 km – Cu începere de la ora 08:00, participanții vor parcurge traseul care include străzi precum Bd. Unirii, Piața Alba Iulia, Strada Halelor, Splaiul Independenței și altele, ajungând la Piața Constituției pentru punctul de finiș.
  • The Race 85 km & The Ride 42 km – Cu începere de la ora 09:00, aceste curse vor trece prin zone precum Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, Pasaj N. Grigorescu, Drumul Malu Mierii, Bd. N. Grigorescu, Arena Națională și altele, cu finalul la Piața Constituției pentru proba The Ride 42 km și continuarea pentru cea de 85 km.

Rute alternative recomandate:

Pentru a evita zonele cu restricții de circulație, puteți alege rute alternative precum Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Națiunile Unite, Bulevardul Pache Protopopescu sau Bulevardul Mărășești.

Traversarea zonelor cu restricții:

Dacă totuși doriți să traversați zonele cu restricții, puteți folosi una dintre cele cinci puncte de trecere: Pasajul Piața Victoriei pentru zona de nord, Pasajul Mărășești pentru zona centrală, Pasajul Piața Muncii pentru zona de est, Pasajul Mihai Bravu pentru zona de sud și Pasajul N. Grigorescu pentru zona de sud-est.

În concluzie, evenimentul sportiv „L’Etape Bucharest by Tour de France” aduce cu sine restricții de circulație pe anumite trasee din București în ziua de 27 august. Participanții la curse și șoferii sunt încurajați să ia în considerare aceste restricții și rutele alternative recomandate pentru a evita inconveniente și pentru a sprijini desfășurarea în siguranță a evenimentului.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close