Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil de 12 ani, căzut cu motocicleta într-o prăpastie, lângă Cavnic, în Maramureș. Intervenție contracronometru a salvatorilor

Copil de 12 ani, căzut cu motocicleta într-o prăpastie, lângă Cavnic, în Maramureș. Intervenție contracronometru a salvatorilor

Acțiune în derulare, la această oră, a SPJ Salvamont Maramureș în zona muntoasă a Vârfului Iancu din Cavnic, județul Maramureș, pentru salvarea unui băiat de 12 ani căzut în prăpastie.

de Mia Lungu    |    Vasile Dale    |    09 Oct 2022   •   16:59

UPDATE: "Acţiunea a constat în stabilizarea băiatului, extragerea şi transportul acestuia până la echipajul SMURD -  Terapie Intensivă Mobilă.  La acţiune au participat toate structurile, Poliţia MM, SMURD MM, STS MM (mulţumiri pentru comunicarea cu precizie a locului accidentatului fapt care a scurtat timpii intervenţiei) şi Jandarmeria Montană MM. Datorita leziunilor grave suferite a fost solicitat elicopterul SMURD acesta preluând accidentatul iar în acest moment îl transportă la Spitalul din Cluj Napoca. Acţiune încheiată. Salvatorii montani s-au retras la bază", a transmis Salvamont Maramureş.

Stirea inițială: Un băiat de 12 ani a căzut în prăpastie în urmă cu puțin timp. Cel care a dat alerta a fost tatăl copilului.

Spre zona respectiva au plecat salvamontiștii de la Baia Mare și cei de la cavnic, sprijiniți de echipaje SMURD și de polițiști.

Zona respectivă este una greu accesibilă, astfel încât salvatorii sunt nevoiți să mearga mai mulți kilometri pe jos. Aceștia mai au 45-50 de minute până să ajungă la băiatul rănit.

A fost solicitată pregătirea elicopterului SMURD de la Jibou, în cazul în care va fi necesar să intervină.

Azi, 09 octombrie, polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că fiul său a căzut cu motocicleta într-o prăpastie, în zona Vârful Iancu Cavnic.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor de 12 ani din Cavnic se afla într-o prăpastie la aproximativ 50 metri de D.C.183 C, fiind în stare semiconștientă,  fiindu-i acordate primele îngrijiri medicale de către un echipaj Salvamont  

Victima a fost preluată de către un elicopter SMURD și a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii Cluj-Napoca. Polițiștii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close