Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Galați a fost salvată de medici, după ce a luat în exces pastile fără rețetă

O femeie din Galați a fost salvată de medici, după ce a luat în exces pastile fără rețetă

O femeie de 33 de ani din Galaţi, care suferea de insuficienţă hepatică acută provocată de excesul de paracetamol, a primit o nouă șansă la viață. Ea a primit un transplant de ficat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   09:31

Medicii de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași au fost cei care au realizat intervenția chirurgicală, iar donatorul a fost o femeie de 56 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Cu lacrimi în ochi și cu credință în Dumnezeu, mama femeii povestește că fiica ei era foarte bolnavă și starea ei se agravase în ultimele zile.

”În ultimă săptămână era din ce în ce rău. A început să se îngălbenească, stări de vomă, oboseală puternică. La Tecuci am fost și ne-au trimis de urgență aici pentru că aici era singura variantă care să o poată ajuta cineva”, a mărturisit Maricica Iancu, mama pacientei.

Femeia a fost adusă la spitalul Sfântul Spiridon din Iași cu insuficiență hepatică generată de o hepatită acută fulminantă.

”Starea pacientei era una gravă, comă și a fost admisă din urgență în terapie intensivă 3.59 + 4.08 S-a declanșat mecanismul de alertă pe transplant la nivel național și coordonatul de transplant de aici din spitalul Sfântul Spiridon a identificat posibilitatea recoltării unei organ de la o pacientă în moarte cerebrală aflată la Spitalul Universitar București”, a mărturisit Diana Cimpoeșu, coord. UPU-SMURD Iași.

La centrul regional de transplant de la Iași este al doilea transplant hepatic care a fost efectuat. Premiera este ca în doar 24 de ore s-a găsit un organ compatibil.

”Premiera a fost faptul că a fost pacientă cu insuficiență hepatică acută pentru care s-a solicitat în urgență un ficat și întâmplarea face că a existat acest ficat la București”, a mărturisit Raluca Neagu, coordonator centrul regional de transplant de la Iași.

Medicii trag un semnal de alarmă privind riscurile automedicaţiei.

”Deci aviz pacienților care își auto administrează paracetamol în doze foarte mari și pacienta era și însărcinată fusese însărcinată cu un avort declanșat. Posibil și acest cumul de medicamente să fi contribuit la insuficiența hepatică”, a mai completat Raluca Neagu.

Tânăra salvata de medici are 33 de ani si are acasă 4 copii.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close