Antena 3 CNN Actualitate Locale Focuri de armă în Botoșani pentru prinderea unor traficanți

Focuri de armă în Botoșani pentru prinderea unor traficanți

Focuri de armă în Botoșani pentru prinderea unor traficanți
09 Noi 2018   •   14:00

 Lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca - judeţul Botoşani au descoperit şi confiscat circa 52.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 570.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din Botoşani au observat, pe raza localităţii de frontieră Sadoveni, un microbuz înmatriculat în România, despre care deţineau informaţii că este folosit la transportul de produse din tutun. 

"Colegii noştri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă în acel moment persoanele aflate în microbuz au fugit pe câmpul din apropiere, abandonând mijlocul de transport. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată acestea nu s-au oprit. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Republica Moldova despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră", se precizează în comunicat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, precum şi microbuzul, în valoare de 30.225 de lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: focuri de arma traficanti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close