Antena 3 CNN Actualitate Locale A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Făceau împrumuturi la C.A.R. cu adeverințe de angajat false

A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Făceau împrumuturi la C.A.R. cu adeverințe de angajat false

23 de persoane sunt vizate de o anchetă a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Buzău, în cadrul unui dosar de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Făceau împrumuturi la C.A.R. cu adeverințe de angajat false
Sursa foto: Politia Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   20:49

Miercuri au avut loc cinci percheziții domiciliare, în total fiind vizate 23 de persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 50 de ani, din municipiul Buzău şi mai multe comune ale judeţului.       

În perioada 2018-2022 bănuiții ar fi întocmit și ar fi folosit adeverințe false de venit, din care ar rezulta că aceştia erau angajaţi ai 17 societăţi comerciale, obţinând în acest fel credite de la diferite case de ajutor reciproc, cu sediul social în Buzău, relatează reporterbuzoian.ro.

Citeşte şi: Percheziții de amploare în București și alte 15 județe | Înșelăciuni cu mobilă la comandă cu un prejudiciu de 4 milioane de lei

Ancheta a arătat că persoanele nu ar fi fost angajate la societăţile respective. Mai mult, în urma primirii contravalorii creditelor, bănuiţii nu ar fi achitat ratele aferente.

Prejudiciul a fost estimat la peste 200.000 de lei.

Polițiștii continută cercetările în acest caz, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi uz de fals în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

×
Subiecte în articol: inselaciune imprumuturi angajat
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close