Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi imagini de la incendiul devastator care a mistuit un bloc din Constanţa

Noi imagini de la incendiul devastator care a mistuit un bloc din Constanţa

Avem imagini noi de la incendiul devastator care a mistuit un bloc din Constanţa, în urmă cu două zile. Pe aceste înregistrări se văd oamenii care fug disperați cu copii în braţe din calea flăcărilor.

Noi imagini de la incendiul devastator care a mistuit un bloc din Constanţa
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    Cătălina Buzoianu    |    18 Dec 2021   •   16:35

Imaginile au fost date presei de locatarii blocului care a fost mistuit în incendiul produs joi dimineaţa în parcarea subterană pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5, la ieșirea din Constanţa.

Imaginile cutremurătoare arătă cum zeci de locatari fug disperați cu copii în braţe din calea flăcărilor. Majoritatea au fost treziți din somn de bubuiturile care se auzeau din parcare. Au ieșit în grabă afară cu ce aveau pe ei, pentru că incendiul a izbucnit după miezul nopții.

Se văd flăcările care nu doar că se înalță amenințător, dar cuprind încet, încet întregul imobil

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oamenii trec acum în prag de sărbători printr-o dramă imensă şi primesc lovitură după lovitură. Astăzi reporterii Antena 3 au vorbit cu o parte din locatari care au relatat că au avut permisiunea autorităţilor să intre în parcarea subterană de unde a izbucnit incendiul.

Acolo, imaginea apocaliptică i-a îngrozit. Zeci de maşini, unele noi luate cu zeci de mii de euro, erau acum doar un morman de fiare arse.

Şi în case imaginile sunt la fel de terifiante. Oamenii sunt descumpăniți şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie. În tot acest timp autorităţile le-au oferit oamenilor un loc unde să stea şi au început alte demersuri pentru a-i ajuta.

Astăzi, cei de la compania cu apă au venit şi au desfăşurat lucrări acolo, altfel încât în câteva zile unii din cei mai puţin afectaţi locatari de la 2 scări să poată reveni în case. În cea de-a treia scară, cea mai puternic afectată, în cel mai optimist scenariu, oamenii ar putea să se întoarcă acasă abia peste 6 luni, spun autorităţile. 

Parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu

„În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire (la faza de proiect) a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu”, a transmis ISU Constanța.

Adolescentul de 15 ani a recunoscut că incendiul care a mistuit un bloc la Constanța a izbucnit din cauza lui și a unui prieten

Unul dintre suspecţii bănuiţi că ar fi provocat incendiul din Constanţa a fost reţinut. Este vorba despre un adolescent de 15 ani, bănuit că împreună cu un alt adolescent de 13 ani ar fi pus focul din parcarea blocului.

La audieri cei doi au mărturisit fapta, dar au spus că totul a fost doar o joacă. 37 de maşini au ars în totalitate şi 24 de familii au rămas acum pe drumuri, iar autoritățile locale le-au pus la dispoziție temporar alte apartamente. 

Băiatul de 15 ani a fost reținut joi seara pentru 24 de ore iar vineri va fi supus unei expertize psihiatrice. În schimb pentru copilul de 13 ani nu se pot lua măsuri pentru ca în România copiii sub 14 ani nu pot răspunde penal.

Camerele de supraveghere i-au surprins pe cei doi puști când intrau in parcarea blocului cu doar câteva secunde înainte de incendiul devastator. În scurt timp, cei doi au fost văzuți în timp ce fugeau din parcarea subterană a blocului și s-au făcut nevăzuți. Potrivit anchetatorilor, cei doi copii ar fi provocat incendiul în joacă cu materiale combustibile și au fugit imediat ce și-au dat seama ce au făcut.

Între timp au apărut noi imagini în care, disperați, locatarii din bloc și-au riscat viața pentru a scoate mașinile din incendiu. Întregul bloc a fost distrus în incendiu, iar 37 de mașini au ars în totalitate.

×
Subiecte în articol: incendiu Constanta incendiu masini
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close