Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu devastator în Constanţa. 36 de maşini distruse, sute de locatari evacuaţi

Incendiu devastator în Constanţa. 36 de maşini distruse, sute de locatari evacuaţi

Un incendiu devastator a izbucnit în această dimineaţa în Constanţa, fiind declanșat planul roşu de intervenție. 36 de maşini au fost distruse şi peste 250 de locatari ai unui bloc au fost evacuaţi. 6 persoane, printre care şi un copil au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

Incendiu devastator în Constanţa. 36 de maşini distruse, sute de locatari evacuaţi
Sursa foto: ISU Constanţa
de Claudia Popovici    |    Laura Dinu    |    16 Dec 2021   •   06:58

Update 12:00. 35 de apartamente afectate de incendiu

Conform ISU Constanța, 5 adulți, 4 bărbați și o femeie, au fost transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul, iar o femeie cu un copil au fost duși într-un cămin al Direcției Generale de Asistență Socială.

„35 de apartamente afectate de flacără. Primăria a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie”, au anunțat reprezentanții ISU.

Un incendiu a izbucnit joi dimineața în parcarea unui bloc din Constanța. 250 de persoane au fost evacuate. 37 de mașini au suferit avarii, din care 25 aflate în parcare.

Incidentul a avut loc în această dimineață la ora 01:00 în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5, la ieșirea din Constanţa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zeci de maşini au fost făcute scrum, iar fațada blocului a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au activat planul roşu de intervenţie şi au evacuat oamenii din case. Locatarii erau foarte speriați, mai ales că din parcare se auzeau şi bubuituri.

Incendiu maşini Constanţa. 6 persoane au ajuns la spital

Peste 200 de pompieri, jandarmi şi paramedici au intervenit la incendiul izbucnit la Constanța. Peste 250 de locatari au fost evacuaţi. În urma incendiului, 6 persoane au fost transportate la spital cu atacuri de panică, intoxicate cu fum sau cu arsuri.

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului", spune ISU Constanţa care a intervenit la incendiul din parcarea subterană.

Incendiu maşini Constanţa. Sute de oameni evacuaţi

Oamenii spun că s-au trezit în mijlocul infernului.

„Dormeam şi am auzit o bubuitură. Nu ştiu exact de la ce s-a întâmplat", spune o locatară evacuată. 6 persoane printre care şi copii au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

„Sunt fost 6 persoane asistate medical inițial, dar şi celelalte persoane evacuate sunt evaluate", a mai spus ISU Constanţa.

Autoritățile le-au oferit celor care au rămas fără case în prag de sărbători posibilitatea să se cazeze temporar în două locuri din Constanţa.

Parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu

„În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire (la faza de proiect) a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu”, a transmis ISU Constanța.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close