Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum a reuşit un infractor celebru să convingă instanţa să-i anuleze ultima condamnare cu închisoarea, în Constanţa

Cum a reuşit un infractor celebru să convingă instanţa să-i anuleze ultima condamnare cu închisoarea, în Constanţa

Un individ, devenit celebru ca infractor încă de la vârste fragede, a reușit să scape de o pedeapsă cu închisoarea, într-un dosar în care a fost condamnat definitiv pentru lovire și alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice, în Constanţa. Iată ce a făcut.

Cum a reuşit un infractor celebru să convingă instanţa să-i anuleze ultima condamnare cu închisoarea, în Constanţa
Sursa foto: GettyImages
de Georgiana Adam    |    05 Iul 2023   •   22:01

Vorbim de un individ cu un trecut infracțional foarte complex. Mai exact, încă de pe când era minor, acesta a reușit să fugă încătușat de sub escorta oamenilor legii, chiar din autoutilitara Poliției.

A mai comis o serie de infracțiuni, atât în țară, cât și peste hotare, pentru care a primit condamnări multiple: pentru falsificare de valută, furt calificat și alte fapte similare.

Mai mult, acesta a fost condamnat pentru furt din locuințe şi de autoritățile din Germania, unde a dat spargeri pentru a fura bijuterii din aur.

În acest context, ultima sa condamnare a fost în 2020, rămasă definitivă în 2021, prin neapelare, după ce a fost implicat într-un scandal și l-a bătut pe un alt individ, pe domeniul public, notează focuspress.ro

După rămânerea definitivă a sentinței penale, individul a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pentru loviri și alte violențe, respectiv 1 an și 5 luni pentru tulburarea ordinii publice, pedeapsă de care individul a reușit să scape.

Practic, în speranța că va beneficia de aplicarea legii mai favorabile el s-a adresat instanței cu o contestație în anulare, şi a reuşit.

Acțiunea a fost înregistrată la Judecătoria Constanța, în luna aprilie 2023, și s-a judecat pe 23 iunie. Pronunțarea a venit marți, pe 4 iulie... în favoarea condamnatului:

„Admite contestația în anulare formulată de persoana condamnată. Desființează în parte Sentința penală nr. 407/01.04.2021 pronunțată de Judecătoria Constanța în Dosarul nr. 13147/212/2020, definitivă prin neapelare, la 21.04.2021.

Rejudecând fondul, dispune: încetează procesul penal cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, pentru care contestatarul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare (…) Încetează procesul penal cu privire la infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru care contestatorul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare.

Înlătură consecințele condamnării și anulează formele de executare emise în baza sentinței (…) Menține dispozițiile sentinței menționate în ceea ce privește latura civilă și cheltuielile judiciare. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare“, se arată în minuta judecătorească de marți, 4 iulie a.c, citată de focuspress.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close