Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde locuitorii şi-au plantat propria pădure pentru a avea unde să iasă la iarbă verde

Comuna din România unde locuitorii şi-au plantat propria pădure pentru a avea unde să iasă la iarbă verde

Localnicii undei comune din România şi-au plantat propria pădure pentru a se putea bucura de o ieșire la iarbă verde, în condițiile în care nu aveau amenajat un astfel de spațiu.

Comuna din România unde locuitorii şi-au plantat propria pădure pentru a avea unde să iasă la iarbă verde
Sursa foto: Facebook/Daniel Pana
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   09:00

Localnicii unei comune din Olt, renumiți legumicultori, au decis să înființeze o pădure în vatra satului. Localnicii din Giuvărăști au identificat o zonă aproape abandonată, pe care au transformat-o, în weekend-ul trecut, cu ajutorul asociației "Plantăm Fapte Bune în România", într-o viitoare pădure de salcâm. S-au plantat deja 10.000 puieți pe o suprafață de peste două hectare, iar alți 1.500 vor fi plantați miercuri, 10 aprilie 2024.

 "Era o zonă abandonată acolo. Terenul este al comunei Giuvărăști. A trebuit să-l frezăm, să aranjăm, să îndreptăm cu utilaje și am găsit oamenii aceștia de bine ca să putem planta. Am vrut să avem o pădure și în vatra satului, să punem și noi peste câțiva ani grătarul la umbră. Avem pădure, dar peste Olt", a explicat primarul comunei, Daniel Pană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După o simplă postare pe Facebook, s-au mobilizat 300 voluntari, 150 fiind din sat. Alte 150 de persoane au venit din afara localității. Întâlnirea cu voluntarii care au asigurat materialul săditor și au venit și cu forța de muncă le-a dat idei tinerilor din Giuvărăști. 

"Foarte mult mi-a plăcut cum s-au organizat. De fiecare dată când pleacă în teritoriu, ei își iau după ei oameni care să asigure apă, sucuri, cafea, ceai și ceva de mâncare, dar foarte bine organizați", a mai precizat primarul, conform Adevărul

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close