Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziţii DNA la Spitalul Județean din Botoșani, într-un dosar de angajări frauduloase. Suma plătită pentru un post de asistent

Percheziţii DNA la Spitalul Județean din Botoșani, într-un dosar de angajări frauduloase. Suma plătită pentru un post de asistent

Sunt percheziţii DNA în casa preşedintelui Consiliul Judeţean Botoşani, la biroul Doinei Fedorovici şi la Spitalul Județean din Botoşani, potrivit surselor Antena 3 CNN.

de Paul Ciurari    |    13 Dec 2023   •   10:53

Update 12.04 Președinta Consiliului Județean Botoșani a oferit presei, primele declarații în acest caz.

"A fost efectuată o percheziție domiciliară. Am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Județean nu face parte din această speță. Înțelegem că este vorba despre o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale.", a declarat Doina Fedorovici.

Știrea inițială

Un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție a transmis că în total sunt 92 de percheziții în județele Botoșani și Iași.

Trei dintre aceste percheziții vizează instituții publice, printre care Spitalul Județean din Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, acolo unde procurorii au intrat inclusiv în biroul președintelui Doinei Fedorovici dar și primăria din Săveni.

De asemenea, este vizat inclusiv sediul unui partid politic. Potrivit unor surse Antena 3 CNN ar fi vorba de sediul PSD.

Citește și: Averea lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, prins de DNA în timp ce lua șpagă de peste un milion de lei

Procurorii au descins în această dimineață la prima oră la Spitalul Județean Botoșani. Acolo unde au solicitat să vină conducerea pentru a permite accesul în birouri, pe care le-au sigilat.

Ulterior aceștia au mers la alte instituții pentru a demara perchezițiile. Dosarul vizează angajări făcute în mod fraudulos, adică examene frauduloase, pentru angajări la Spitalul Județean din Botoșani. Pentru un post de asistent se plătea între 10 și 15 mii de euro.

Angajările ar fi fost făcute în urmă cu doi ani la spital, în timpul vechii conduceri. Doina Caba, fostul manager al spitalului și-a dat demisia în această vară după ce a fost un protest spontan la spital cu privire la niște sporuri pe care aceasta le-a tăiat. Colegii au protestat de ziua ei când i-au adus o coroana.

×
Subiecte în articol: perchezitii dna spital Botoșani
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close