Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul judeţului Harghita spune că a făcut ceea ce a depins de el în cazul ursului accidentat de la Praid: „Nu am nimic ce să-mi reproşez”

Prefectul judeţului Harghita spune că a făcut ceea ce a depins de el în cazul ursului accidentat de la Praid: „Nu am nimic ce să-mi reproşez”

Prefectul judeţului Harghita spune că a făcut ceea ce a depins de el în cazul ursului accidentat de la Praid: „Nu am nimic ce să-mi reproşez”
Sursa foto: Foto: DRDP Brașov
de S.T.    |    18 Noi 2019   •   16:56

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, faţă de care s-a demarat procedura de demitere de către ministrului Afacerilor Interne în urma situaţiei ursului accidentat de la Praid, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a făcut tot ceea ce a depins de el în acest caz şi a punctat faptul că nu există procedură de urmat la astfel de evenimente.

El a făcut şi un apel la Ministerul Mediului să ia măsurile necesare pentru schimbarea legislaţiei, pentru ca să se intervină legal şi operativ dacă mai apar situaţii similare.

"Nu am nimic ce să-mi reproşez. Îmi pare bine că familia din autoturismul respectiv este nevătămată chiar dacă a avut stări de panică şi a tras o sperietură maximă, plus daunele materiale. Îmi pare rău pentru exemplarul de urs care ar fi trebuit să fie mai bine hrănit de către gestionarii fondurilor de vânătoare, pentru că nu avea ce să caute în zona respectivă şi îmi pare rău că toate instituţiile statului s-au mişcat extrem, extrem de greu. Şi sigur că ceea ce a depins de prefectul judeţului Harghita s-a întâmplat. (...) Încă o dată spun, în astfel de cazuri trebuie să existe o procedură de urgenţă, pentru că nimeni din ţara asta nu va avea curajul să împuşte un urs, având în vedere că este o specie protejată, doar aşa, că vrea prefectul sau vrea un director sau vrea altcineva. Fac apel în ceasul al 12-lea, la factorii de decizie din Ministerul Mediului, să ia măsurile necesare pentru modificarea actelor normative, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple sau, dacă se întâmplă, să fie tratate legal şi cu operativitate", a declarat prefectul Jean-Adrian Andrei.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: prefect urs Harghita
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close