Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul din Mureș a demisionat, după scandalul cu azilul groazei din Bărdeşti: "Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere"

Prefectul din Mureș a demisionat, după scandalul cu azilul groazei din Bărdeşti: "Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere"

Prefectul de Mureş, Mara Togănel, a anunţat că își depune mandatul, la câteva zile după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut demisia.

Prefectul din Mureș a demisionat, după scandalul cu azilul groazei din Bărdeşti: "Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere"
Sursa foto: Facebook/ Mara Toganel
de Georgiana Adam    |    02 Aug 2023   •   14:38

Mara Togănel, a anunţat, miercuri, într-un mesaj postat pe Facebook, că îşi depune mandatul, deşi consideră că a făcut tot ce i-a stat în putere să gestioneze, legal şi uman, situaţia creată la azilul cu condiţii improprii din Bărdeşti.

”Este indiscutabil că situaţia de la azilul din Bărdeşti este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susţin că cei vinovaţi trebuie să plătească. Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al judeţului Mureş”, a scris, miercuri, Mara Togănel, pe Facebook.

”Deși, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a gestiona uman și legal această situație, îi rog pe mureșeni să vadă în gestul meu același comportament pe care l-am arătat în ultimii 3 ani și jumătate, bazat pe încredere, corectitudine și demnitate.

Trebuie făcută însă precizarea că persoanele vulnerabile au fost victimele unei rețele clandestină și infracțională care ducea oameni în locații din întreaga țară.

Citește și: Patronul şi administratora azilului groazei din Mureş, arestaţi preventiv

Din păcate, nu a putut nimeni anticipa acțiunile acestor grupări infracționale care operează atât la nivel local, cât și național, renunțând la orice urmă de umanitate și empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toți cei care cunosc cazul, că cei vinovați vor răspunde penal și astfel de tragedii să nu se mai repete.

Nu sunt greșeli care să-mi fi fost imputate, din punct de vedere profesional sau procedural. Dimpotrivă, am luat măsuri rapide și am dispus o serie de acțiuni încă de când a apărut cazul azilului din Voluntari.

Există în desfășurare anchete penale, care vor demonstra cine sunt responsabilii. Știu, totodată, că echipa Instituției Prefectului a luat măsurile corecte și la timp, lucru pentru care le mulțumesc.

Apreciez activitatea organizațiilor non-guvernamentale implicate și vreau să le mulțumesc pentru modul lor de acțiune, care a salvat vieți. (...)

În schimbul încrederii oamenilor, am oferit priceperea mea în perioade extrem de dificile: pandemia Covid-19, revenirea la o viață normală prin campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiațiilor ucraineni și multe situații de urgență. (...)

Un capitol se încheie astăzi, însă munca pentru binele județului Mureș nu se oprește aici. Mă voi implica în orice proiect care va aduce dezvoltare și bunăstare pentru mureșeni. (...)”, a mai transmis aceasta.

Dragi mureșeni, Este indiscutabil că situația de la azilul din Bărdești este una inumană, tragică, pe care o condamn cu...

Posted by Mara Togănel on Wednesday, 2 August 2023

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close