Antena 3 CNN Actualitate Locale Proiecte europene, îngropate în nisip. Ce s-a întâmplat cu căsuţele din lemn de pe plaja din Sulina - VIDEO

Proiecte europene, îngropate în nisip. Ce s-a întâmplat cu căsuţele din lemn de pe plaja din Sulina - VIDEO

Proiecte europene, îngropate în nisip. Ce s-a întâmplat cu căsuţele din lemn de pe plaja din Sulina - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
26 Mai 2019   •   12:08

Multe proiecte au rămas blocate în nisip la Sulina, în cel mai estic punct de pe harta Uniunii Europene. Vă amintiţi acele case din lemn construite pe plajă, când Elena Udrea era ministru al Turismului?

Investiţia care a costat în jur de 7 milione de lei, pare să zacă în paragină, deoarece a fost oprită de Uniunea Europeană, întrucât nimeni nu a luat în calcul şi impactul pe care construcţiile îl vor avea asupra florei şi faunei din jur.

Cele şase căsuţe sunt părăsite, au pereţii scorojiţi şi geamurile crăpate. Pe porţiunea de nisip care duce la apă se găsesc căsuţele din lemn, unde ar fi trebuit să se comercializeze articole de plajă.

Uniunea Europeană a oprit această construcţie. Motivul? Studiul nu a luat în calcul şi impactul pe care aceste construcţii îl au asupra unor specii de plante care se găsesc numai în acea zonă, cum ar fi o specie de garofiţă, protejată de altfel de Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: sulina plaja
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close