Antena 3 CNN Actualitate Locale "Sunt reîncarnat din a cincea viață!" | Declarații halucinante ale individului care a vandalizat biserici și monumente din București | Susține că este arhitect și dă meditații 

"Sunt reîncarnat din a cincea viață!" | Declarații halucinante ale individului care a vandalizat biserici și monumente din București | Susține că este arhitect și dă meditații 

Suspectul reținut de polițiști în cazul vandalizării mai multor monumente și opere arhitecturale din centrul Capitalei și-a justificat faptele în declarații care sugerează că are nevoie de tratament de specialitate.

"Sunt reîncarnat din a cincea viață!" | Declarații halucinante ale individului care a vandalizat biserici și monumente din București | Susține că este arhitect și dă meditații 
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   13:33

Oamenii legii l-au pus sub acuzare pentru "profanarea lăcașurilor sau obiectelor de cult şi distrugere".

"În urma activităților specifice, la data de 10 ianuarie, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) - Serviciul de Investigații - Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri.

Față de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura retinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală", a informat  Poliția Capitalei.

Ancheta a stabilit că faptele au fost comise în noaptea de 9 spre 10 ianuarie.

Citește și: A fost vandalizată "Țepușa cu cartof" din Piața Revoluției! Monumentul dedicat eroilor din '89 a fost spoit cu mesaje sataniste și obscene

Individul a folosit un spray cu vopsea, cu care a vandalizat pereții lăcașului de cult Biserica "Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" şi gardul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului".

De asemenea, și-a lăsat "semnătura" pe ansamblul monumental "Memorialul Renașterii" din Piața Revoluției și pe statuia lui Iuliu Maniu.

Cele două lăcașuri de cult și ansamblul monumental "Memorialul Renașterii" sunt clasate monumente istorice.

Suspectul de vandalism spune că e arhitect și s-a supărat că "religia masonică a fost furată și înlocuită de satanism, sub forma religiei creștine"

Potrivit unor surse judiciare, suspectul reținut se numește Neațu Dragoș Mihai și susține este arhitect.

Jurnaliștii au reușit să-l abordeze la ieșirea din sediul Poliției, în drum spre instanța de judecată.

Când a fost întrebat de ce a scris cu spray-ul pe monumente, el a dat următorul răspuns:

"Pentru a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat... Eu sunt reîncarnat din a cincea viață, da. Nu (consum instanțe interzise...) Nu este vorba de o iluzie sau despre o ideologie. Este religia masonică, care consider că a fost furată ca bun intelectual, ca bun spiritual, înlocuită prin bafometism, satanism, care a luat forma religiei creștine."

O căutare simplă după numele suspectului relevă prezența în mediul online a unui cont TikTok și a mai multor anunțuri prin care "Dragoș Mihai N" sau "Neațu Dragoș" oferă meditații pentru admiterea la Facultatea de Arhitectură.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close