Antena 3 CNN Actualitate Locale Un român a furat sculele cu care lucra în Franţa pentru a-şi deschide o afacere în România

Un român a furat sculele cu care lucra în Franţa pentru a-şi deschide o afacere în România

Un bărbat din Constanţa este cercetat pentru furt după ce a sustras mai multe unelte folosite în construcţii de la locul de muncă din Franţa. Oprit la vama Petea, bărbatul a declarat că îşi dorea să deschidă o afacere la noi în ţară.

Un român a furat sculele cu care lucra în Franţa pentru a-şi deschide o afacere în România
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   13:37

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră informează că luni seara, în jurul orei 22,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România, trei cetăţeni români - unul din Constanţa şi doi din Maramureş - călătorind într-un autocar înmatriculat în România, care se întorcea din Franţa. 

"Cu ocazia controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră, în bagajele constănţeanului (în vârsta de 35 de ani) au fost descoperite mai multe unelte folosite în construcţii (şurubelniţe electrice, flexuri, un rotopercutor, acumulatori şi staţie de încărcare), a căror valoare a fost estimată la 11.700 lei. Bărbatului i-au fost solicitate documente justificative pentru bunurile aflate în bagaje, dat fiind că anterior, la sediul instituţiei, a fost primit un apel telefonic din partea unui alt cetăţean român aflat în Franţa şi care a reclamat faptul că i-au dispărut din depozitul societăţii pe care o administrează mai multe unelte. Constănţeanul nu a putut prezenta acte pentru bunurile - marca Hilti - descoperite în bagajele sale, iar în urma cercetărilor colegii noştri au stabilit că uneltele au fost luate chiar din depozitul firmei la care bărbatul lucrase anterior.

Citeşte şi: Prăjituri, jeleuri şi dispozitive de vapat cu droguri, vândute inclusiv copiilor de zeci de firme din toată ţara

Acesta a declarat că a lucrat în Franţa la firma cetăţeanului român care a reclamat dispariţia bunurilor, dar acum a decis să se întoarcă în România pentru a începe o afacere pe cont propriu. La plecare, însă, a luat de la fostul loc de muncă şi uneltele de construcţie", precizează sursa citată, conform digi24.ro.



 

×
Subiecte în articol: Vama Petea Franta Politia de frontiera
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close