Antena 3 CNN Actualitate Locale Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, într-o școală din Piatra-Neamț: ”Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!”

Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, într-o școală din Piatra-Neamț: ”Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!”

O bucată de tavan s-a prăbușit, miercuri, într-o sală de clasă a Școlii Gimnaziale Nr. 2, din Piatra-Neamț. Nu au fost persoane rănite, iar Primăria caută acum soluții pentru remedierea situației.

Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, într-o școală din Piatra-Neamț: ”Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!”
Sursa foto: Facebook/ Florentina Luca Moise
de Andreea Ştefan    |    10 Mai 2023   •   14:24

”Un incident ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc la orele dimineții la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț: tavanul unei clase s-a prăbușit.

Am ajuns la școală la prima oră și am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma să susțină și evaluarea. Elevii vor continua activitățile în altă sală de curs. L

e mulțumesc pe această cale pentru promptitudine și eficiență colegilor mei – manager, învățători și profesori!

Sper ca Primăria să ia cât mai repede măsuri de consolidare și renovare și să efectueze un audit complex al structurii acestei școli.

Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor! Vreau să îi asigur pe părinți că mă ocup îndeaproape de această situație și că niciun copil nu este în pericol!”, a spus Florentina Luca Moise, inspector școlar general al IȘJ Neamț, într-o postare pe Facebook.

Am luat măsuri, elevii sunt în siguranță! Un incident ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc la orele dimineții...

Publicată de Florentina Luca Moise pe Marţi, 9 mai 2023

Primarul din Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a mers la fața locului și, în urma discuțiilor cu direcțiunea școlii, s-au stabilit primele măsuri pentru remedierea situației.

Astfel, joi, la sediul Primăriei, va avea loc o ședință la care vor participa reprezentanții unității de învățământ și cei de la departamentele abilitate din Primărie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru consolidarea, respectiv extinderea corpului principal al școlii.

”Din fericire, niciun copil sau cadru didactic nu a pățit nimic în urma incidentului de astăzi de la Școala Gimnazială Nr. 2. Mâine vom avea o ședință cu direcțiunea școlii și colegii din Primărie, ca să găsim soluția optimă pentru clădirea școlii.

Cel mai probabil, vorbim de o extindere a corpului principal, care să aibă loc suficient și pentru sălile de clasă din clădirea veche. Vom identifica sursa de finanțare pentru expertiză și studiul de fezabilitate, iar la următoarea rectificare bugetară vom aloca banii necesari”, spune primarul.

În Piatra-Neamț a început un amplu proces de modernizare în 10 unități de învățământ, iar în acest moment, în jumătate dintre școlile orașului sunt lucrări de reabilitare.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț tavan prăbuşit
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close