Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei mașini au fost distruse de flăcări, în urma unui incendiu provocat la miezul nopţii, în localitatea Ștei

Trei mașini au fost distruse de flăcări, în urma unui incendiu provocat la miezul nopţii, în localitatea Ștei

Trei mașini au fost distruse, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui incendiu de amploare care amenința să cuprindă o întreagă clădire aflată la mai puțin de jumătate de metru, în localitatea Ștei.

Trei mașini au fost distruse de flăcări, în urma unui incendiu provocat la miezul nopţii, în localitatea Ștei
Sursa foto: ISU Bihor
de Georgiana Botez    |    17 Oct 2023   •   12:07

Apelul care sesiza incendiul a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor, în noaptea de luni spre marți, 17 octombrie, la ora 02:02.

La adresa indicată au fost mobilizate imediat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Ștei, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta deosebit de violent și generalizat, la trei autoturisme, precum și la o patiserie situată la parterul clădirii aflate la mai puțin de jumătate de metru de focare, existând riscul propagării acestuia la întreaga construcție.

Echipajele de pompieri au localizat incendiul în mai puțin de cinci minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic 112, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întregul parter al clădirii și la cele două etaje.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 02:20, după care, forțele de intervenție au continuat să acționeze pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și cercetarea împrejurărilor determinante ale acestuia, până la ora 03:30.

În urma producerii incendiului, au ars trei autoturisme, flăcările afectând, de asemenea, aproximativ 10% din bunurile aflate într-una dintre încăperile patiseriei situate la parterul clădirii (două ferestre, trei cuptoare electrice, o masă de lucru și produse de patiserie).

Pompierii militari au reușit să salveze cea mai mare parte a bunurilor din încăperea respectivă (mobilier, patru cuptoare electrice, birouri etc.), celelalte două încăperi ale patiseriei, precum și bunurile aflate la cele două niveluri superioare ale clădirii.

Cercetările preliminare au indicat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, în mod intenționat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate.

×
Subiecte în articol: Ștei Bihor maşini arse incendiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close