Antena 3 Actualitate Locale Tumoare de 12 kilograme, îndepărtată cu succes de la un pacient de 42 de ani

Tumoare de 12 kilograme, îndepărtată cu succes de la un pacient de 42 de ani

de Claudia Popovici    |    18 Mai 2022   •   16:21
Tumoare de 12 kilograme, îndepărtată cu succes de la un pacient de 42 de ani

O tumoare gigant, de aproximativ 12 kilograme, a fost îndepărtată cu succes de la un pacient de 42 de ani de medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Intrevenția de îndepărtare a tumorii gigant care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng, la un pacient de 42 de ani a avut loc marți.

Operația a fost realizată de o echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Daniel Popa.

Potrivit medicilor, intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de centimetri şi aproximativ 12 kilograme, dar şi din cauza relaţiei strânse cu elemente vasculare importante.

Operația a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formațiunii tumorale.

Evoluția postoperatorie a pacientului este una favorabilă. Acesta urmează să fie externat în următoarea perioadă, anunță reprezentanții spitalului.

×
Subiecte în articol: tumora Târgu Mureș

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close