Antena 3 Actualitate Locale UDMR, propunere pentru minorități! Plăcuţe trilingve la intrările şi ieşirile din Zalău

UDMR, propunere pentru minorități! Plăcuţe trilingve la intrările şi ieşirile din Zalău

25 Mai 2017   •   20:12
UDMR, propunere pentru minorități! Plăcuţe trilingve la intrările şi ieşirile din Zalău Foto: Agerpres

La propunerea a trei aleşi UDMR, Consiliul Local Zalău a aprobat în unanimitate de voturi joi, 25 mai, un proiect privind montarea de indicatoare inscripţionate trilingv cu denumirile istorice ale municipiului: Zalău, Zilah şi Zillenmarkt, potrivit adevarul.ro.

În susţinerea demersului lor, consilierii Lakatos Alexandru, Fazakas Nicolae şi Bogdan Zsolt invocă mai multe prevederi legale naţionale şi internaţionale, printre care Legea nr. 33/1995 privind ratificarea Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, încheiată la Strasbourg la 1 februarie 1995 sau Legea nr. 113/1996 pentru ratificarea Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară, semnat la Timişoara la 16 septembrie 1996.

Proiectul mai prevede ca la toate intrările şi ieşirile din Zalău să apară şi mesajele “Bun-venit” şi “La revedere”, de aceasă dată în şase limbi: română, maghiară, engleză, germană, franceză şi italiană.

Potrivit datelor recensământului populaţiei din 2011, în Zalău trăiesc 9.000 de locuitori de naţionalitate maghiară, însemnând 16 la sută din totalul populaţiei locale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close