Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pompier aflat în timpul liber a salvat o cabană din Bihor şi a evitat explozia unei butelii

Un pompier aflat în timpul liber a salvat o cabană din Bihor şi a evitat explozia unei butelii

Un pompier din județul Bihor, aflat în timpul liber, a împiedicat mistuirea unei cabane din satul de vacanță Vârtop.

Un pompier aflat în timpul liber a salvat o cabană din Bihor şi a evitat explozia unei butelii
Sursa foto: ISU Crişana
de Claudia Popovici    |    03 Aug 2021   •   17:20

Alarma a fost dată de o femeie care a anunțat, marți, un incendiu izbucnit la o cabană situată în satul de vacanță Vârtop din Munții Apuseni. Femeia le-a spus pompierilor că imobilul construit din lemn, pe două etaje, este în totalitate inundat cu fum.

Pompierii militari din Ștei și comandantul acestora au pornit spre incendiu.

Având în vedere că distanța până la cabană era de 35 de kilometri, iar autospecialele încărcate cu mii de litri de apă erau nevoite să parcurgă cea mai mare parte a acesteia urcând pe un drum cu serpentine, dar și faptul că structura clădirii favoriza arderea, comandantul Stației de Pompieri Ștei, sublocotenent Fuscaș Răzvan, și-a sunat un subaltern aflat în timpul liber, despre care știa că s-ar putea afla în zonă.

Fără să stea pe gânduri, plt. adj. Popa Andrei, șofer la Stația Ștei, a mers acolo, a intrat în cabana inundată cu fum și a scos o butelia, pentru a evita o explozie. Apoi, cu stingătoarele a intervenit asupra focarelor, ținând focul sub control până la sosirea colegilor săi.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 10 minute.

Datorită intervenției pompierului, cabana a putut fi salvată aproape în totalitate. A ars doar un tablou electric și o suprafață de circa 25 metri pătrați dintr-un perete de lemn.

Acum Incendiu localizat la o pensiune din Vartop

Publicată de Dumitras Horia Claudiu pe Marţi, 3 august 2021

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close