Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de investitori din Brașov și Prahova, păcăliți de un fals arhitect. Autorizații de construcție obținute în baza unei ștampile contrafăcute

Zeci de investitori din Brașov și Prahova, păcăliți de un fals arhitect. Autorizații de construcție obținute în baza unei ștampile contrafăcute

Zeci de persoane care au investit în pensiuni și vile, în județele Brașov și Prahova, au fost înșelate an la rând de un fals arhitect.

Zeci de investitori din Brașov și Prahova, păcăliți de un fals arhitect. Autorizații de construcție obținute în baza unei ștampile contrafăcute
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   09:56

Ani la rând, individul care pretindea că este arhitect a realizat documentația tehnică necesară pentru obținerea autorizațiilor de construcție folosind o ștampilă falsă. 

Deși actele fuseseră întocmite de o persoană care nu avea calitatea de arhitect, multe proiecte au primit autorizație de construcție, totul până când s-a descoperit că este vorba despre o escrocherie.

Escrocul de pe Valea Prahovei a fost dat în vileag de angajații Primăriei Sinaia, care au lansat un avertisment încă din primăvara anului 2021.

"Facem cunoscut publicului numele domnului Hurdubelea Petre Silviu care pretinde dreptul de semnătură ca arhitect. Acesta a semnat mai multe documentaţii pentru autorizarea de construcţii în ultimii ani folosind datele de identificare ale altei persoane.

Citește și: Mâncarea de post, un lux pentru români. Scumpiri în lanț la alimente: "Prețurile sunt foarte mari"

Falsul a fost descoperit, astăzi, de către Arhitectul Şef al Oraşului Sinaia, în colaborarea cu Inspectoratul de Stat în Construcţii Prahova, care au solicitat verificarea acestuia de care Ordinul Arhitecţilor din România, în urma unor suspiciuni în legătură cu o documentaţie de urbanism depusă la sediul nostru.

Îi mulţumim colegei noastre pentru profesionalismul şi responsabilitatea cu care a acţionat. Lansăm acest avertisment public deoarece există posibilitatea ca mai mulţi cetăţeni să fie expuşi, fără voia lor, unui act de fraudă”, menționa Primăria Sinaia.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, Petre Hurdubelea fiind trimis în judecată pentru înșelăciune, folosirea instrumentelor false (790 acte materiale), exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul se află în faza de judecată pe fond la Judecătoria din Sinaia.

Potrivit actelor de acuzare, individual care s-a recomandat drept arhitect a realizat documentația necesară obținerii autorizațiilor de construire în zeci de cazuri, cele mai multe proiecte cu probleme fiind în Bușteni, Sinaia și Prejmer (județul Brașov).

Este vorba despre costrucții de mari dimensiuni, D+P+2E+M sau proiecte de schimbare de destinație din spații comerciale în spații de locuit, (schimbare destinație cinematograf + alimentara în spații comerciale, recompartimentare interioară, modificare goluri ferestre și uși), împrejmuiri de teren sau intrări în legalitate.

Cu ocazia elaborării documentației tehnice, Hurdubelea a exercitat fără drept profesia de arhitect, a falsificat înscrisuri și a aplicat pe acestea impresiunea unei ștampile cu cerneală roșie, format pătrat, având inscripția ”ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA - Arhitect cu drept de semnătură”, peste care a aplicat semnătura sa, creând aparența legalității calității sale de arhitect cu drept de semnătură, înscris în Tabloul Național al Arhitecților, au arătat procurorii în actele de acuzare, potrivit ziare.com.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close