Antena 3 CNN Actualitate Peste 10.000 de ucraineni au venit în România în ultimele 24 de ore. Câţi au cerut azil politic

Peste 10.000 de ucraineni au venit în România în ultimele 24 de ore. Câţi au cerut azil politic

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, vineri, că puţin peste 10.000 de ucraineni au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, iar o parte din eu au şi plecat.

Peste 10.000 de ucraineni au venit în România în ultimele 24 de ore. Câţi au cerut azil politic
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2022   •   13:14

Potrivit demnitarului, doar 11 au cerut azil în România, iar ţara noastră este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.

"Din cei 10.624 de cetățeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. 

În consecință, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane", a declarat, vineri, ministrul Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România și se află în acest moment în cele şase centre de azil.

"Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului și supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim și suntem pregătiți să suplimentăm și personalul dacă este necesar. 

Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate și s-a întărit cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu în vederea unui schimb operativ de date și informații.

Am luat măsuri pentru prevenirea și contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățenilor", a declarat, vineri, ministrul Lucian Bode.

Punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate în ultimele ore, de 111.817 persoane, din care 58.268 a fost pe sensul de intrare.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

CNSU: Persoanele care vin din Ucraina în România, exceptate de carantină

Persoanele care sosesc din Ucraina în România sunt exceptate de carantină, au decis, vineri, reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică și completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31 ianuarie privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor.

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care sosesc în România din Ucraina.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close