Antena 3 CNN Actualitate Lucian Râşniţă, reputat antrenor de handbal, acuzat de jucătoare de hărţuire sexuală

Lucian Râşniţă, reputat antrenor de handbal, acuzat de jucătoare de hărţuire sexuală

Lucian Râşniţă, reputat antrenor de handbal, acuzat de jucătoare de hărţuire sexuală
Sursa foto: lucian rasnita
28 Iul 2009   •   13:53

Acuzaţii grave la adresa coordonatorului Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlea, Lucian Râşniţă. Handbalista Andreea Molnar Adespii, care activează la Centru şi este internaţională de tineret, a redactat o declaraţie scrisă în care povesteşte cum antrenorul a chemat-o în cameră şi a hărţuit-o şi pipăit-o, potrivit Prosport. Plângerea handbalistei a ajuns până la primarul Rm. Vâlcea, Mircea Gutău.
Nu se ştie în ce măsură declaraţiile fetelor sunt adevărate sau sunt o tentativă a cuiva de a discredita persoana lui Râşniţă, cert este faptul că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a confirmat că a primit trei plângeri împotriva antrenorului.
"Este adevărat că am primit trei plângeri. Nu mă pot pronunţa până când nu se face o anchetă. S-ar putea ca în spatele acestor denunţuri să se afle persoane care îi vor răul lui Lucian Râşniţă", a declarat edilul şef al oraşului.
Primăria oraşului de pe Olt a primit prima plângere de la handbalista Andreea Molnar Adespii, care este o jucătoare de mare perspectivă.
"În data de 17 ianuarie 2009, la turneul din Bacău, am fost chematã de domnul profesor Lucian Râşniţă la dumnealui în cameră. Acesta a început să pună mâna pe mine, m-a luat în braţe şi mi-a zis să mă întind lângă dumnealui. A început să mă pipăie şi am plecat repede din cameră, plângând. M-am dus imediat la domnii profesori Belu Ion şi Oprea Costel, neştiind ce să mai fac dupã şocul pe care l-am avut. Am început să tremur, dar domnii profesori m-au liniştit", a scris Adespii în declaraţia adresată primarului, publicată de prosport.
Reacţia antrenorului, care conduce de nouă luni centrul de excelenţă, a fost una dură la adresa celor care l-au acuzat, pe care le provoacă să aducă dovezi în susţinerea lucrurilor spuse.
"Eu sunt plictisit de oameni care vor să iasă în faţă. Mi s-a mai transmis din mediul părinţilor. Trebuie să vină însă cu dovezi clare, nu cu vorbe. Aşa pot şi eu să scriu pe o hârtie ce-mi trece prin cap. Uşa mea este deschisă şi ziua, şi noaptea. Au fost momente când sportivele au venit în cameră, dar nu s-a întâmplat niciodată nimic", a precizat acesta, potrivit sursei citate.
Lucian Râşniţă este s-a afirmat în handbalul românesc antrenând amândouă echipele naţionale de seniori, de fete şi de băieţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Handbal hartuire sexuala
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close